2012-10-29

Edebiyat Akşamları etkinliğinin ilk konuğu Ahmet Kekeç


Düzenlediği etkinliklerle kültür ve sanatın yerel ve ulusal platformlarda öncü bir kurumu haline gelen Bursa Kültür AŞ’nin, ilkini bu ay gerçekleştireceği Edebiyat Akşamları, bundan sonraki aylarda da kültür, sanat ve edebiyat dünyamıza mührünü vurmuş isimleri misafir edecek.
 
Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ tarafından düzenlenen Edebiyat Akşamları’nın ilki 31 Ekim 2012 Çarşamba günü akşamı gerçekleştirilecek.

 Saat 19.30’da İbrahim Paşa (Mahkeme Hamamı) Kültür Merkezi’nde söyleşi formunda düzenlenecek olan Edebiyat Akşamları’na edebiyatçı yazar ve Star Gazetesi köşe yazarı Ahmet Kekeç katılacak.

Ahmet Kekeç kimdir?

Ahmet Kekeç, 1961’de Malatya’da dünyaya geldi. Gazi Eğitim Enstitüsü’ndeki öğrenimini yarıda bırakan yazar, Aylık Dergi, Mavera, Yönelişler dergilerinde hikâye, deneme ve eleştirilerle yazı hayatına başladı. 1985’te yayımlanan Son İyi Şeyler adlı kitabıyla edebiyat dünyasında haklı bir yer edindi. Bir kısmı gazete yazılarından oluşan kitapları bu tarihten itibaren hızla yayımlandı.

Yazarlık hayatının sonraki dönemlerini gazetecilikle süsleyen Ahmet Kekeç, Milli Gazete, Yeni Haber, Zaman, Vahdet, İmza, Akit, Yeni Şafak gibi gazetelerde muhabir, editör ve köşe yazarı gibi görevlerle çalıştı. Kekeç, 2006 yılından beri Star Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapmaktadır.

Bunların yanı sıra bir dönem bir grup yazarla birlikte özel bir TV’de Memleket Meselesi adlı tartışma-sohbet programı yapan Ahmet Kekeç, benzeri bir TV programını arkadaşlarıyla birlikte Derin Mevzu adıyla sürdürmüşlerdir.

Gazete yazıları 1997’de MGV Gençlik Dergisi ve ayrıca Türkiye Yazarlar Birliği tarafından ödüllendirilen Ahmet Kekeç, köşe yazarlığının yanı sıra hikâye, deneme, günlük ve özellikle de romanlarıyla kendisinden söz ettirmiştir.
Ahmet Kekeç’in yayınlanmış kitaplarından bazıları şunlardır:

Son İyi Şeyler, Derin Roman, Yağmurdan Sonra, Kalanlar, Kanamalı Haydut, CİA ve 12 Eylül, Beni Türk İmamlarına Emanet Ediniz, İnek Sosyalizmi, Atam Sen Kalk Ben Yatam, Yurtta Sus Cihanda Sus, Maalesef Türkiye, Gazeteciyim Ama Tedavi Görüyorum, …


Her ay bir edebiyatçı yazar…

Düzenlediği etkinliklerle kültür ve sanatın yerel ve ulusal platformlarda öncü bir kurumu haline gelen Bursa Kültür AŞ’nin, ilkini bu ay gerçekleştireceği Edebiyat Akşamları, bundan sonraki aylarda da kültür, sanat ve edebiyat dünyamıza mührünü vurmuş isimleri misafir edecek.

Hazırlık ve sunumunu şair ve yazar Cevat Akkanat’ın yapacağı Edebiyat Akşamları, her ayın son Çarşamba günü akşamı İbrahim Paşa Kültür Merkezi’nde edebiyatseverlerin ilgisine sunulacak.

İbrahim Paşa Kültür Merkezi’ni tanıyalım…

Edebiyat Akşamları etkinliğinin yapılacağı İbrahim Paşa Kültür Merkezi, halk arasında Mahkeme Hamamı olarak da biliniyor ve Bursa’nın şehir merkezi olan Heykel’de, Bursa Anadolu Kız Lisesi yanında bulunuyor.

Vakfiyesinden öğrenildiğine göre; Çandarlı İbrahim Paşa’nın oğlu İbrahim Paşa tarafından 1421 tarihinde yaptırılmıştır.

Eser Osmanlı mimarisindeki çifte hamam grubundan olup, kubbeli mekânlarının yanı sıra iç içe eyvanlar da uygulanmıştır.

Taş ve tuğladan yapılmış olan hamam, vakıf kayıtlarından öğrenildiğine göre 1490, 1593 yıllarında onarılmıştır.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi ve kültürel mirasın ayağa kaldırılması projeleri kapsamında restore edilerek 4 Şubat 2012 tarihinde şehre tekrar kazandırılan tarihi Mahkeme Hamamı’nın büyük bir bölümü kültür merkezi olarak işlevselleştirilmiştir.

 

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com