2012-09-08

'Ay Vakti' dergisi 12. yılında


Uzun soluklu yayın periyoduyla 140. sayısına erişen dergimiz edebiyatımızın ve fikir dünyamızın önemli bir misyonunu yerine getirmenin ve milli kültürümüze hizmet etmenin kıvancıyla 12. yılını kutluyor.

Değişik ve çarpıcı kapak tasarımlarıyla her zaman dikkatleri üzerine çeken Ay Vakti bu sayısında bu zamana kadar eserlerine yer verdiği tüm yazarların isimlerini kapağına taşıyarak dostluğunun gelip geçici bir dostluk olmadığını göstermiştir.

Yine zengin ve dopdolu içeriğiyle okuyucunu selamlayan dergimiz dünyanın değişik yerlerinde ve Arakanda Müslümanlara yapılan zulümleri lanetlerken Müslümanları bir olmaya ve birbirlerine sımsıkı kenetlenmeye çağırmaktadır.

Edebiyatın her alanından seçtiği seçkin eserlerle 140. sayısında da yine dopdolu olan dergimizin bu sayısında yer alan eserler ve yazarlar şu isimlerden oluşmaktadır.

Denemeleriyle;
“Kırbaçlanan Ağıtlar Gibi’’ Şeref AKBABA-"Kalemlerin Rengi "Faik ÖCAL-"Selahaddin’in Kitabı" S. Ahmet KAYA-"Şehir "Berrin SÖNMEZ-“Denemeler”in Yazarına Göre Şüphe... “ İsmail BİNGÖL-"Eylül ve Ramazan "Esma BUDAK yer alırken

Şiirleriyle;
"Dağ Gazeli"Mustafa ÖZÇELİK-"Cinayetler Konvoyu"-Nurettin DURMAN-"Annesi Ölen Kızın Saçlarını Kim Tarar "Selami ŞİMŞEK-"Bir Yanım Hep Arakan "Selma ÖZEŞER-"Kanar Coğrafyası Vicdanın "Mehmet BAŞ-"Yalnız Şiiri Vardır Şiiri Olanın" İsa KARAASLAN-"Dokunursa Ağlarım "Mustafa KÜÇÜKTEPE-"Anne, Babamı Bir Daha Görebilecek miyim? "Selim AKDEMİR-"Kulbe-i Ahzan "Taner TAŞTEKİN-"Sağanak" Hilal BUĞAN-"İkinci Kez" Semra SARAÇ yer almaktadır.

"Orta Asya’dan Tuna’ya " isimli gezi yazısıyla Abdullah Ömer YAVUZ okuyucularımızı seyahat ikliminin büyülü atmosferine taşımaktadır.

Öyküleriyle yer alan yazarlarımız ise;
"Cezada Elif Direnci "Naz FERNİBA-"Çilek, İpek Böceği Ve... "Ömer ESKİ-"Elif Uzunca "
Fatma PEKŞEN-"Mavi Bir Kuşun Kanadında Yitip Giden Özgürlük "Nurşah KARACA-
"K. Durağında” isimli öyküsüyle "Ahmet DURMUŞ'dur.

İncelemeleriyle;
"Sanat ve Estetik Üzerine" Necmettin EVCİ-"Şiirselliğin Hüküm Sürdüğü Öyküler; Zemheri" Ercan KÖKSAL yer almaktadır.

Kitap tanıtımlarıyla;
"Herşey ‘‘Birdenbire’’ Oldu "Senem GEZEROĞLU ve “Türk Şiirinin Beyaz Kartalı Bahaettin Karakoç” Mehmet BAŞ okuyucularını selamlamaktadır.

Yepyeni sayılarda görüşmek dileğiyle..

Hayırlı okumalar...

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com