2012-04-27

'Yağmur' dergisinin 59.sayısı çıktı

Mart-Nisan 2012

Yağmur sizleri "İlim ve Araştırma Aşkı" ile karşılıyor bu ay. Başyazımız, ilmin ve araştırmanın bizim zâviyemizdeki önemini ele alıyor. İnsanlığın dünden bugüne ilmî serüveninin anlatıldığı bu yazıda, medeniyetimizin hassasiyetleri de ele alınarak ilim ve araştırma konusunda olmamız gereken yere işaret ediliyor.

Başyazımızı takip eden diğer bir önemli yazı "İslâmî Türk Edebiyatı Kavramı". Prof Dr. Orhan Okay'ın geçen yıl düzenlediğimiz İslâmî Türk Edebiyatı Sempozyumu'nda sunduğu bu açılış tebliği, İslâmî Türk edebiyatının sınırlarını ve çerçevesini yeniden gözden geçirmemize vesile oluyor. Sempozyuma ait iki kıymetli çalışma daha yer alıyor elinizdeki sayıda. Bu çalışmalardan biri Prof. Dr. Bilâl Kemikli'ye ait, diğeri ise Prof Dr. İsmail Çetişli'ye. Bu iki önemli hocanın İslâmî Türk edebiyatına dair fikirleri, meseleyi farklı bir açıdan okuma imkânı sunuyor.

Erdoğan Tücan'ın "Ayaz Vurmuş Eller" adlı hikâyesinin ardından, Cihangir Asyalı'nın "Sabun Bir Çiçek mi ki?" adlı yazısı ile karşılaşacaksınız. Her gün kullandığımız, fakat güzelliklerine pek dikkat etmediğimiz 'sabun'lara bir iade-i itibar sayılabilir Asyalı'nın satırları.

Recep Şükrü Güngör, bu sayımıza "Bahçedeki Ev" adlı hikâyesi ile katkıda bulunuyor. Güngör'ün hikâyesinde yaşlı bir kadının yalnızlığını paylaşan iyi niyetli insanları görüyoruz. İnsanın insana neler kattığını, katabileceğini...

Mehmet Doğan Selâm'lı bir mektupla yer alıyor bu sayımızda. Sıcak ve içten bir üslûpla kaleme alınan mektupta, samimiyet kokulu satırlar var.

"Adım Gibi Biliyorum" adlı bir hikâyesi ile tanıyacağınız Özlem Gürhan, dergimizin yeni imzalarından.

Seri yazılarımız bu sayıda da devam ediyor. "Tatarlı Günlüğü" ve "Hikâye Mektupları" Yağmur okurlarının âşinası olduğu yazılardan. Cihan Okuyucu'nun "Özbekistan İzlenimleri" ise ilk bölümü ile yer alıyor dergimizde. Sümeyye Şeref'in Çağ ve Nesil serisine atıfta bulunduğu "Pınar Başında Damlaya Serenat" ikinci bölümüyle bu sayımızda son buluyor.

Şiirlerden de bahsetmek gerekiyor elbette. Yaşar Beçene'nin "Asûde Şarkı"sı, Hasan Çağlayan'ın "Kâl Diliyle"si bunlardan ikisi. Diğer şairlerimiz ise Müjdat Er, Ziya Paşa Akyürek ve Said Öndegelen.

Yağmur Dergisi'nin yeni sürprizleri de var okurlarına. Nihat Dağlı bu sayı ile birlikte okurlardan gelen yazıları değerlendirecek. Dağlı, böylece genç kalemlerin yazma heyecanlarını tavsiyeleriyle destekleyecek.

Şimdilik sayımıza dair bahsedeceklerimiz bu kadar. Gerisi, meraklı okurlarımızı içeride bekliyor. Daha güzel sayılarda buluşmak dileğiyle, hoşça kalınız

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com