2012-04-06

'Kuyudaki Koro' dergisinin 2.sayısı

Bu yılın Ocak ayında okuyucuyla buluşan ve üç ayda bir yayınlanan Kuyudaki Koro Nisan sayısında kitapçı raflarındaki yerini aldı. Bünyamin K. , Harun Balcı ve Hasan Yasin Altıner editörlüğünde, Maraş’ta yayınlanmakta olan Kuyudaki Koro'da şiir, öykü ve denemelerin yanında resim ve fotoğraflara da dikkat çekiyor.

İlk sayısına bir ön sözle başlayan Kuyudaki Koro, ikinci sayısında “son ön söz” başlığıyla ön sözden niçin vazgeçildiğini ve dergide dosya ya da soruşturmalara niçin yer verilmeyeceğini kısaca anlatıyor.

Mustafa Karasoy’un şiiriyle başlayan şiir sayfaları Arif Burun, Fatih Bedir Köker, Bestami Açıkgöz, Rasim Demirtaş, Soner Sancaktepe, Betül Yegül, Mustafa Köneçoğlu, Hasan Yasin Altıner, Harun Balcı ve Bünyamin K.nın şiirleriyle devam ediyor. Bu sayıda dört öyküye yer verilmiş. Hasan Kaya’nın “Oku” başlıklı öyküsü akıllarda kalacak bir anlatımla zihinlerde yer alacak bir konuyu işliyor. Bünyamin K.nın “Ben Şiiri Böyle Bilmezdim” adlı eleştirel yazısı üç boyutlu şiir üzerine bir deneme yazısı. Bu sayıda Ömer Yalçınova’nın “Toplu Basım mı, Toplu Baskın mı?” başlıklı yazısı da dikkate değer bir yazı. Nuri Demirci, Sibel Atasoy, M. Raşit Küçükkürtül de bu sayının deneme yazarlarından.Anlatı çizimleriyle Ahmet Demir dikkat çekiyor.

Çeviri, yöntem ve yorum denemelerinin yanı sıra her sayısında yer alacak olan “Cam Kenarı” nda yine şehirler, mekanlar,yollar, insanlar anı ve anlatılar var. Ayşe Olgun, kısa öykü tadında üç kısa metinle yer almış.Oktay Orhun, Bursa’nın bir bilindik mekanı olan Mahfel’i, Nurduran Duman, Üsküdar’ın Salacak semtini, Elif Pınar ise Süleymaniye’yi anlatıyor.

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com