2012-04-02

'Akpınar' dergisinin 38.sayısı

Mart-Nisan 2012

Zengin ve renkli bir münderecatla huzurunuzdayız. Yine şiirle başlıyoruz. İsmail Özmel, Ali İhsan Kolcu,Yahya Akengin, Mehmet Nuri Parmaksız, Tuncer Gülensoy, İbrahim Berber, Mustafa Zekai, Fatma Çetin Kabadayı, Murat Soyak’ın şiirlerini zevkle okuyacaksınız.

09.02.2012 günü kıymetli tarihçi Yılmaz Öztuna’yı kaybettik. O konudaki duygularımı yazmayı bir görev bildim.

15.03.1915 Çanakkale Deniz zaferinin 97. yıldönümü bize bir büyük zafer ve milli mücadeleye büyük bir moral kazandıran zaferin kahramanlarını, en samimi şükranlarımızla anmasak olmazdı. Onun için bu sayımızda 4 yazı ile bir “Çanakkale Dosyası” oluşturduk. İsmail Özmel “Tahayyüle Sığmayan Çanakkale”, Ahmet Doğan “Çanakkale Ruhu”, Murat Soyak “Çanakkale’de Buluşmak”, M. Nihat Malkoç “Türk Romanında Çanakkale Zaferi” başlıklı yazıları ile bu büyük hadisenin edebiyata yansımalarını anlattılar.

Bekir Oğuz Başaran “Ozan Ağacı’nda şiirin mevsimleri üzerine, Kibar Ayaydın “Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Medeniyet Tasavvuru’nu yazdı, Hadi Önal YGS-LYS-KPSS-SSS başlıklı yazısında eğitim konusuna dokunduruyor, Ahmet Vehbi Ecer, Adnan BÜYÜKBAŞ'ın “Hiç Kimse” adlı bir romanı tanıtıyor, Mehmet Baş “Edebiyat Bahçesinin Gülleri’ni, Fatih Çelik “Gitme Vakti’ni yazdı. Lokman Zor’un “Beni Tanıyor musunuz?” başlıklı hikâyesini de beğenerek okuyacağınıza inanıyorum.

Gelecek sayımızda Asaf Halet ÇELEBİ ile Cengiz DAĞCI'yı anmak ve anlatmak istiyor yazılarınızı bekliyoruz.

Daha güzel sayılarda buluşmak dileği ile hoşça kalın, sağlıcakla kalın.


İsmail Özmel



İrtibat:
Yeni Çarşı İş Merkezi B Blok No:1/5 NİĞDE
ismailozmel@hotmail.com
0388 2131250

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com