2012-04-02

'Serencam' dergisi


Türkiye’deki en zor dönemlerin şahitleri dergiler. M. Akif’ten Eşref Edip’e, Yakup Kadri’den Halit Ziya’ya, A. Kutsi Tecer’den Necip Fazıl’a, Cemil Meriç’ten Sezai Karakoç’a kadar pek çok şair, yazar ve fikir adamının kullandığı bir aydınlatma yöntemidir dergi.

Ülkemizin fikir dünyasına damgasını vuran birçok ünlü düşünürümüzün dergiler neşrettiğini, neşretmeyenlerin de en az bir dergide yazı yazdığını biliyoruz. Cemil Meriç dergileri “ekol” olarak niteler. Bir nevi okul!

Öğretici, duyguları tazyik edici, gönülden gönle köprü kurucu olması yönüyle dergilerin ekol olması günümüz şartlarında da inkâr edilemez bir gerçek.
Yine ona göre “hür tefekkürün kalesidir” dergiler.

Gaziantepli genç yazar ve sanatçılar olarak biz de hür tefekkürün özgürce kanat çırptığı bir ekol oluşturma fikriyle yola çıktık. Kültür, sanat, edebiyat dünyamıza yeni bir değer kazandırma niyetindeyiz. Birikimli yazar kadromuz ve diğerkâm ekibimizin özverili çalışmaları sonucu Serencam dergimizi siz değerli okurlarımıza sunmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Serencam Gaziantep’te kültür, sanat, edebiyat alanında atılan faydalı adımların belki de en önemlisi… Heyecanımız biraz da bundan. İşleyeceği kapak dosyalarıyla edebiyatımıza önemli ölçüde katkı sağlayacak…

Elinizde tuttuğunuz bu ilk sayımızda “Aşk”ı irdeledik. Güçlü kalemlerin kendine özgü yorumundan “Aşk”ın tüm renklerini edebiyatseverlerin ilgisine sunuyoruz. Sadık Yalsızuçanlar, Bahattin Karakoç, Recep Şükrü Güngör, Nihat Dağlı, İnci Okumuş, Nergihan Yeşilyurt, Bestami Yazgan…

Tarihe mal olmuş birbirinden değerli aşk hikâyelerini yine yazarlarımızın özgün yorumundan okuyacaksınız.

Leyla ile Mecnun, Mem ile Zin, Hüsn ü Aşk, Zühre…

Dergimiz gezi yazılarıyla da okurlarını ülkemizin birbirinden güzel şehirlerine yolculuk yaptıracak. Bu sayımızda Hasan Mahir’in kaleminden Gaziantep’imizi sizlere taşıyoruz.

Şiir, kitap tahlilleri, öykü, deneme ve çeşitli edebi yazılarla Serencam sizlere dolu dolu bir içerik sunuyor.

İlk sayımızda bizlere destek olan tüm dostlara ve Serencam ekibine teşekkürlerimizi sunuyor, heyecanımızı paylaşan siz değerli okurlarımızı “AŞK” ile selamlıyoruz.

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com