2012-03-15

'Yedi İklim’de Osman Serhat ve Ömer Seyfettin

Yedi İklim dergisi Mart 2012 tarihli 264. sayısıyla okurlarının karşısında.

Yedi İklim Şubat sayısını merhum Kadir Tanır’a ayırmıştı. Dergimiz okurlar tarafından büyük ilgi gördü. Özellikle Ankara ve Maraş’ta beklediğimizin üzerinde bir ilgiyle karşılaştık.

Mart sayımızda ise bir şairimize dosya hazırladık: Osman Serhat Erkekli. Osman Serhat dosyası, üzerinde durulmamış bir şairimizi bütün yönleriyle ortaya koyan doyurucu ve ilgi çekici bir dosya Dosyada, Zafer Acar’ın Osman Serhat’la yaptığı bir söyleşi var, kısacık. İnsan okuduğunda keşke daha uzun olsaydı diye içinden geçirmiyor değil. Dosyada Ali Haydar Haksal, Zafer Acar, Aykut Nasip Kelebek, Yeprem Türk, Abdullah İlhan, Erkan Kara ve Tuncer Uçarol’un yazılarını okumak mümkün.

Önümüzdeki sayılarımızda da şairlerimiz ve öykücülerimiz için hazırladığımız dosyalarla çıkmayı sürdüreceğiz okurların karşısına. Yakın zamanda Zeki Bulduk hakkında bir dosyayla çıkmayı düşünüyoruz okur karşısına.

Dosya nedeniyle bu sayımızda şiire ve öyküye önceki sayılarımızdaki kadar yer ayıramadık. Bu sayımızın şairleri, Şakir Kurtulmuş, Mustafa Ruhi Şirin, Nurettin Durman, Yeprem Türk, Ümit Zeynep Kayabaş, Bahtiyar Aslan ve Fatma Rânâ Çerçi. Dergimiz okurları öykücü yönleriyle tanıdığımız Aslan ve Çerçi’den ilk kez birer şiir okuyacaklar.

Öykülerini okuyabileceğiniz öykücülerimiz ise Selvigül Kandoğmuş Şahin ve Mustafa Oral.

Hasan Aycın, her zaman olduğu gibi, bir çizgi ile aramızda. Serap Ekizler’den de bir çizgi yayınlıyoruz bu sayımızda.

Bu sayımızın önemli bir yazısı da Osman Bayraktar’a ait. Bayraktar, öykücüler üzerine yazdığı yazılara Ömer Seyfettin öyküsüyle ilgili yazdığı yazıyı da ekliyor. Bayraktar’ın zamanla bu yazılarını, bir kitap bütünlüğünde değerlendirmesini temenni ediyoruz.

Recep Seyhan’ın Augsburg Notları’nın dokuzuncu bölümünü yayımlıyoruz. Bu yazılar toplamının da bir kitap bütünlüğüne doğru ilerlediğini görüyor ve seviniyoruz.

Yakın zamanda bütün şiirlerini bir araya toplayarak yayınlayan Cumali Ünaldı Hasannebioğlu’ndan da bir güzel yazı okuyabilecek okurlar. Yusuf Tosun, Selvigül Kandoğmuş Şahin’in son kitabı Hızırla Yolculuk üzerine yazdı.

Dergimizin bu sayısının fiyatını da 7 lira olarak belirledik. Kampanyamızı yeniden yineleyelim: Yedi İklim’e bir yıl (12 sayı) abone olan okurlarımıza, eski sayılarımızdan 24 adedi aboneliklerinin ilk ayıyla birlikte –kargo ücretini karşılamaları karşılığında- ücretsiz olarak gönderilecektir. Derginin yıllık abone bedeli 75 liradır.

Hayırlı okumalar.

İrtibat:

0 216 352 49 77

yediiklim@yahoo.com
yediiklimeditor@yahoo.com
www.yedi-iklim.com

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com