2012-03-20

'İnceeleyen' dergisi kitap dünyasının nabzını tutmaya devam ediyor

Ocak-Şubat 2012, Sayı:10

“Tam Benim Tipim”, “Beni Bu Güzel Havalar Mahvetti”, “Kayda Geçsin”, “Kış Günlüğü”, “Gözlerini Sımsıkı Kapat”, “Aşk'a Yolculuk/Veysel Karani”… Bugünlerde sürekli reklamlarından, görsel şölenlerinden hafızamda kalan kitaplardan sadece birkaçı. Peki, bu kitapları kimler okudu/okuyor, okuyacak? Doğrusu bu mesele, zihnimde hep bir soru işareti olarak kalmıştır. 56 sene öncesine nazaran, kitap dünyası epeyce gelişti. Hemen hemen her gün birçok kitap yayınlanıyor ve gündemi, gündemdeki kitapları takip etmek ciddi anlamda zorlaşıyor. Aslında sorulması gereken soru şu: “Okuyacağınız kitabı, çok satanlar listesine bakarak mı seçersiniz; yoksa bir kitap kurdu olarak, gerek internet ortamında gerekse kitabevlerinde ince eleyip sık dokuduktan sonra mı onu keşfedersiniz?”

Bu reklam hengâmesinde sessiz sedasız tozlu raflarda kaybolup giden birçok eser var ve bir daha onlarla karşılaşmama durumu olası. Benim seçtiklerim şöyle: Bulut Bulut Üstüne / Ethem Baran, Bahisleri Yükseltmek / Orhan Koçak, Beat Kuşağı / Jack Kerouac, Entelektüelin Kutsal Kitabı / David S. Kidder & Noah D. Oppenheim, Uyumsuz Defne Kaman'ın Maceraları Su / Buket Uzuner, Zamansız / Füsun Saka, Edebiyattan Pek Anlamam / Jenny Davis, Kenneth C. Davis…

İnceeleyen, bu sayıda sizin için kitap dünyasının nabzını tutmaya devam ediyor. İşte İnceeleyen'in bazı dosyaları: “Borges'in Aynası”, “Dirilişe Giden Yol: Direniş Taşı”, “Edebiyat Beşlemesi -II-: Çocuk Edebiyatı ve Çocuk Hikâyeleri”, “Türk Romanında İki Başkişi Tipi: Denetimi Elden Bırakmayanlar ve Başkalaşma Taraftarı Olanlar”, “Şarkın Birlik Kılıcı 'Sultan Selahaddin Elkürdi'”, “Yazgı mı, yoksa sıradanlık mı?”, “Düşler Atlasına Yolculuk: Bulut Bulut Üstüne” ve “Unutulmuş Bir Öykücünün İnceliklerle Dokunmuş Portresi: Fahri Celâl'in Hikâyeciliği” dosyalarını bulabilirsiniz.

İnceeleyen Kitap Eleştiri ve Tanıtım Dergisi, yakında, inceeleyen.com adresinde siz daha rahat ulaşın ve daha çok okuyun diye eleştiriler, röportajlar, dosyalar, kitap/yazar/yayınevi haberleri paylaşmaya başlayacak. Dolayısıyla, bir nevi kitap haber portalı haline dönüşecek diyebiliriz. Bu detayı da aktardıktan sonra, sizleri İnceeleyen ile baş başa bırakıyoruz.

Keyifli okumalar…

A. Cüneyt Issı


İrtibat:
www.inceeleyen.com
bilgi@inceeleyen.com

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com