2011-02-14

Siyer-i Nebi dergisinin 8.sayısı çıktı

Siyer-i Nebi dergisi 8. Sayısıyla aramızda. Gözümüzün nuru, dinimizin direği namaz dosyasıyla çıkan dergi iki ayda bir yayımlanıyorEğitime gönül vermiş bir kadro tarafından hazırlanan Siyer-i Nebi dergisi, alanında uzman çok kıymetli yazarları okuyucusuyla buluşturuyor.

İsmail Lütfi Çakan hocamız ‘’Günde 5 kez’’, Abdullah Yıldız ‘’Rasulullah Gibi Namaz Kılmak’’, Erol Demiryürek “Gözümün Nuru, Gönlümün Süruru’’, Hatice Turan “Hayatın Farzı On İki’’, Ayşe Uçkan “Baş Tacım’’, Osman Süngü “Fatiha’’, Umut Ağbayram, “Çocukların Namaz Eğitimi’’, Yılmaz Fidan ‘’Namaz İbadeti ve Namazı Anlamak’’, Berra Kepekci “Kıblenüma Mabetler’’, Mahmut Olgaç “Allah Beni Senden Korur’’ yazılarıyla namazı işlemişler.

Dergi, dosya konusu “namaz”ı birçok yönüyle ele almanın yanı sıra Hz. Peygamber(sas)’i bu sayıda da farklı yönleriyle anlatmaya devam etmekte:

Mehmet Yaşar Kandemir hocamız “Muhammedü’l-Emin’’, Adem Apak hocamız “Örnek Baba Hz. Peygamber’’, Adem Saraç hocamız ise ‘’Medine’nin İlk Müslümanları’’nı tanıtmışlar bizlere. Mutlu Binici okuyucuyu “Efendimizin Gençlik Yılları’’na götürürken Muhammed Emin Yıldırım, “Siyerin Mesajını’’ anlatmış. Esra Nur Uçkan bu defa “Sevde Validemiz”e seslenmiş, Ali Erdoğdu ise büyük siyer alimi “İbn İshak”ın hayatını kaleme almış.

Hilal Gülseven, ‘’Osmanlı’da Eğitim’’i irdelerken, Halid Akıllı “Kimlik Krizi’’ne dikkatleri çekmiş. Zengin içeriğiyle doyurucu bir bilgi birikimine sahip olacağımız dergide edebiyat ve tarih sevenler de unutulmamış elbette. Edebiyat Bölümünde ‘Semra Güler, Fatma Koyuncu, Suzan Başarslan ve Selime Koçyiğit’in yazıları var.

Dopdolu içeriğiyle aramızda olan Siyer-i Nebi dergisi Kutlu Doğum Özel Sayısı için şimdiden kolları sıvamış.

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com