2010-12-01

'Hece' dergisi

Kasım 2010, Sayı:167

Hece dergisi uzun soluklu olmanın yanında tekel kırıcı bir dergi olarak yayın hayatını sürdürmekte. Ardında banka ve kurum desteği olmaksızın sürdürülen bu çaba gerçekten takdiri hak ediyor. Güncel şiir hakkında hemen her sayı bir kaç yazının yer aldığı derginin bu sayısı dört şaire ayrılmış.

Hece, Kitaplık dergisi ile birlikte en çok şiir yayınlayan dergilerden. Sadece şiiri merkeze alan bir yayın organı olmamasına karşın oldukça güçlü bir şiir birikimi oluştu derginin. Dergide yayımlanan şiirlerin tümü bir numara olmasa da Osman Özbahçe'nin Gerçek Hayat dergisinin son sayısında yazmış olduğu yazıda belirttiği kadar da numarası düşük şiirler yayımlanmıyor Hece'de.Bunlar yayınevinden kitap olarak da yayımlanıyor. Hayriye Ünal, Mustafa Muharrem, Ali K. Metin ve Atıf Bedir'in yeni yayımlanan kitapları üzerinden hazırlanan dosyada şairlerle yapılmış söyleşiler yanında değini ve eleştiri yazıları da yer almakta. Cihad Şahinoğlu Hayriye Ünal'la Gerekli Açıklama üzerine, Emre Yetkin Ali K. Metin'le Pis Kan üzerine, Kenan Çağan Mustafa Muharrem ile Acemi Çisenti üzerine, Mustafa Safa ise Rüzgârın Dili Lâl üzerine Âtıf Bedir'le söyleşmiş. Şairlerin yeni kitapları üzerine ise Gökhan Arslan, Bektaş Avcılı, Ali Emre ve Mustafa Köneçoğlu yazmış.

Derginin klasik sayfaları Hasan Aycın çizgisi, edebiyat gündemi, takip mesafesi ve kitaplık sayfaları her zamanki zenginlikte. Kitaplık sayfasında yer alan Ali Emre yazısı ise önceden başka bir dergide yayımlanmış olması bakımından mükerrer bir yazı olmuş. Bunun dışında değini yazıları ve şiirler yer alıyor dergide.

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com