2010-12-08

III. Türk Dünyası Edebiyat Dergileri Kongresi












EDEBİYAT DERGİLERİ BULUŞUYOR…


III. Türk Dünyası Edebiyat Dergileri Kongresi 16 Ülkeden 29 Seçkin Edebiyat Dergisi Ankara’da Toplanıyor.

Avrasya Yazarlar Birliği ve Türksoy’un, ortaklaşa düzenlediği III. Türk Dünyası Edebiyat Dergileri Kongresi; 14-16 Aralık 2010 tarihleri arasında, Ankara’da toplanıyor. TİKA’nın katkıları ile gerçekleşecek olan kongreye; 16 farklı ülke ve bölgelerden 29 edebiyat dergisi katılıyor.

Kongrede Azerbaycan, Başkurtistan-Rusya Federasyonu, Bulgaristan, Hollanda, İran, Karaçay-Balkar/Rusya Federasyonu, Kazakistan, Kerkük/Irak, Kırgızistan, Kırım-Ukrayna, KKTC, Kosova, Özbekistan, Romanya, Türkmenistan ve Türkiye’den önde gelen edebiyat dergilerinin genel yayın yönetmenleri bir araya geliyor.

Bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek olan Türk Dünyası Edebiyat Dergileri Kongresi, 14/12/2010tarihinde saat 11:00’da; Türksoy Genel Sekreteri Düssen Kasseinov, Avrasya Yazarlar Birliği Başkanı Yakup Deliömeroğlu ve T.C Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen’in yapacağı açılış konuşmaları ile TÜRKSOY Salonun’da başlayacak.

Açılış konuşmalarının ardından, kongreye, Bağdat’tan katılan Irak Türkmenlerinin bir kültür çınarı olan Kardaşlık Dergisi’nin Genel Yayın Yönetmeni Prof. Dr. Mehmet Ömer Kazancı, “50. Kuruluş Yılında Kardaşlık Dergisi ve Irak’ta Türkmen Edebiyatı” konulu bir konferans verecek.

14/12/2010 tarihinde, saat:14:00-15:15 arası yapılacak olan 2. oturum, katılımcıların, edebiyat dergileri adına yapacakları sunum konuşmaları ile başlayacak.

Bu oturumda: Ulduz Dergisi (Azerbaycan) adına Elçin Hüseynbeyli, Garakum (Türkmenistan) dergisi adına Osman Ödayev, Cangı Alatoo (Kırgızistan) dergisi adına Omar Sultanov, Kardeş Kalemler(Türkiye) dergisi adına Ali Akbaş ve İmdat Avşar, Turnalar (K.K.T.C) dergisi adına İsmail Bozkurt, Türkçe’m (Kosova) dergisi adına Zeynel Beksaç, Hece (Türkiye) Dergisi adına Hüseyin Su, Juldız (Kazakistan) dergisi adına Uluğbek Yesdevlet, Temrin (Türkiye) Dergisi adına Nihan Işıker, Cihan (Özbekistan) dergisi adına Artıkbay Abdullayev, Oda Sanat (Hollanda) dergisi adına Sadık Yemni, Umit Kervanı (Kırım) dergisi adına Leniyara Selim, Dünya Edebiyatı (Azerbaycan) dergisi adına Selim Babullaoğlu, Agidil (Başkurtistan) dergisi adına Fanil Kuzbekov, Yaprak (Türkmensahra/İran) dergisi adına Oğulmaya Samizade, Âlem Edebiyatı (Kazakistan)dergisi adına Kenges Yussup, Mingitau (Karaçay-Balkar) dergisi adına Murat Botaev, Azerbaycan Edebiyatı dergisi adına İntikam Kasımzade, Kümbet (Türkiye) dergisi adına Osman Baş, Bizim Külliye(Türkiye) dergisi adına Ömer Kazezoğlu, Yüzakı (Türkiye) dergisi adına M.Ali Eşmeli, Arzı (Kırım) dergisi adına Zehra Bekirova ve Işık (Kerkük) dergisi adına, Şahin Dayıkadir, birer konuşma yapacaklar.

“İnternet Dergiciliği ve Katılımcı Dergiler Arasında İşbirliği İmkanları”, “Türk Cumhuriyetlerinin Bağımsızlıklarının 20. Yılında Edebiyat Dergilerine Düşen Rol ve Ortak Faaliyet İmkanları” konulu kollekyumlar düzenlenecek…

Ayrıca “Türk Dünyası Edebiyat Dergileri Kongresi, 2010 Edebiyat Ödüllerinin Müzakeresi” yapılacak.

III. Türk Dünyası Edebiyat Dergileri Kongresi, 16/12/2010 tarihinde sonuç bildirgesinin yayımlanması ve gezi programı ile sona erecek.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu hoş çalışmanın, güzel fotoğrafını izninizle alıyorum. Bilginize.

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com