2010-11-08

'Yağmur' dergisinde buluşmak

Sonsuzun, kelime ve harfler dünyasında parıldayan ışığı olan "Kur'ân" hakkında neşrettiğimiz iki bölümlük başyazımızın ardından Yağmur, sayfalarını yine Kur'ân-ı Kerîm'le açmaya devam ediyor. Her yeninin eskiyip partallaştığı, her tazenin sararıp renk attığı şu fânî dünyada her zaman rengârenk ve taptaze kalabilen tek şeyin Kur'ân olduğunun altını çizen başyazımız, mümin bir kimsenin hep Kur'ân'ın haritalandırdığı çerçeve içinde gezinip, hayatını sürekli maiyyet televvünlü yaşayacağı tespitiyle bitiyor.

Başyazımızı takip eden sayfalar, müdakkik tenkitleriyle tanıdığımız Nuh Utku'ya ait. Utku bu kez Yağmur okurlarına bir başka pencereden sesleniyor ve okurunu kendi okuma serüvenine misafir ediyor.

Bu sayımız, Türk-İslâm sanatlarından ikisine ev sahipliği yapıyor: Cilt ve Hat. Yeter Sevim Çağlar ve İlhan Özkeçeci imzalarını taşıyan bu yazılar, ilgililerini el yazması eserlerin büyülü dünyasına davet ediyor.

Devam eden üç seri yazı dizimiz var. Sekizinci bölümüyle Hocaefendi'nin Edebiyata Dair Fikirlerini Anlama Yolculuğu; onuncu bölümüyle Hikâye Mektupları ve üçüncü bölümüyle Icapa Gezileri. Her üç yazımız da şimdiden ciddi bir okur kitlesi oluşturmuş durumda. Uzun süredir yayımadığımız ilk iki yazıyı şimdilik bir kenara bırakıp, Icapa Gezileri'nde Cihan Hocamızın safariye katıldığını, fillerle, kaplanlarla, aslanlarla haşır neşir olduğunu fısıldamakla yetinelim.

Birkaç sayıdır yazılarından mahrum kaldığımız Betül Coşkun, 'aydınlık kapının eşiğindeki bir şair'le, Halide Nusret Zorlutuna'yla tekrar aramızda. Coşkun, Halide Nusret'in beslenme kaynakları eşliğinde şiirlerinin dinî-tasavvufî alt yapısını değerlendiriyor...

Zekeriyya Kantaş, Yağmur sayfalarındaki yerini geç almış bir imza. Kendisine hoş geldiniz derken, bundan sonra, beğenerek okuyacağımız hikâyelerini bizimle paylaşmak konusunda daha istekli, daha gayretli, daha cömert olmasını diliyoruz.

Mizahı, mesajla ustaca yoğuran Emrah Bilge Merdivan'ın kitaba doğru yürüyüşü Takunya'yla devam ediyor. Okurlarının "Emrah Bilge hikâyelerini ne zaman iki kapak arasında göreceğiz?" sorularına cevap verme vakti geldi sanırım: Yakında!

Hasbihâlimizi, kitaplaşacak çalışmaların Emrah Bey'le sınırlı olmadığını müjdeleyerek bitirelim. Şemsettin Yapar, Ali Osman Kurun, Ali Osman Dönmez, Hasan Çağlayan ve Yaşar Beçene de yakında yeni kitaplarıyla Yağmur okurlarının karşısına çıkacaklar arasında.

Şimdilik bu kadar. Daha dolu, daha bereketli sayılarda buluşmak ümidiyle.

(Sayı:51,Kasım-Aralık 2010)


İletişim:
Bulgurlu Mh. Bağcılar Cd. No: 1 P.K. 72 Üsküdar-İSTANBUL
Tel: 0216 522 11 44 / Fax: 0216 522 11 45
info@yagmurdergisi.com.tr
www.yagmurdergisi.com.tr

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com