2010-03-27

"Yağmur" dergisi

"Yağmur" dergisi, Sayı: 47, Mart - Nisan 2010

Ellerinizde tuttuğunuz sayımız, zihinlerinizde tatlı bir hatırayı canlandıracak. Bundan tam on bir yıl evvel sayfalarını siz kıymetli okurlarına “Beyan” diyerek açan Yağmur, bu enfes başyazıyı gözden geçirilmiş yeni hâliyle tekrar dikkatlerinize sunuyor.

Başyazımızı takip eden sayfalar bu ay Nuh Utku’yu ağırlıyor. Utku’nun “Edebiyat bir imtihan vesilesi midir?“ sorusunun cevabını aradığı sayfalar, sözlerinin havasıyla kendilerinden geçip kibir damarları kabaran, bir gölgeden ibâret olan fânilik yurdunda insana sağlıklı bir öte yürüyüşünü anlamlı kılacak katkılardan uzaklaşan kalem erbabına sesleniyor.

Nihat Dağlı, nitelikli denemeleriyle Yağmur’a destek olmaya devam ediyor. Derdin Sana Dermandır, yazarın biyolojiye batmış psikiyatrinin, önüne geleni tamir edilecek bir aygıt gibi gördüğü, hastayı aşıp insana varamadığı tezini ortaya koyduğu istifade edilecek bir metin.

Ayşe Akdağ, aramıza yeni katılan bir isim. Dede Korkut’ta Aile Motifi isimli kısa incelemesini beğenerek okuyacağınızı düşünüyoruz.

Nitelikli hikâyeleriyle tanıdığımız Recep Şükrü Güngör bu ay, şahsî ve edebî kimliğinin şekillenmesinde emeği olan öğretmenlerini anlatıyor. Hatıra, Recep Bey’in hikâye kahramanlarını işaret etmesi bakımından dikkate değer.

Emrah Bilge Merdivan, hikâye vadisindeki yürüyüşünü kendine has ve emin adımlarla sürdürüyor. Bu ay imza attığı Yogi isimli hikâyesini eğlenerek okuyacağınızı ümit ediyoruz.

Hasan Çağlayan, Yaz Karpuz Üzüm Kiraz’la baharda yaz hayâli kurmaya davet ediyor bizi. Ve denemesini vakti gelince diğer meyvelerden de bahsedeceği müjdesini vererek noktalıyor.

Ali Osman Dönmez, Hocaefendi’nin Edebiyata Dair Fikirlerini Anlama Yolculuğu’na devam ediyor. İnsanı Kültürel Olarak İnşa Eden Dil, Türkçenin Son Bir Asırdaki Serüvenine Genel Bakış, Türkçenin Fakirleşmesine Yol Açan İki Temel Unsur, Hocaefendi ve Türkçe... Yazının son bölümündeki başlıklardan bazıları. Seri yazı dizisi, bundan sonraki sayılarımızda da devam edecek.

Müziğe ilgi duyanlar için de bir yazımız var bu ay. Mûsikîşinaslığıyla tanıdığımız Üçüncü Selim’in hayatının, şairliğinin ve müziğe olan ilgisinin anlatıldığı makaleyi Ahmet Karataş kaleme aldı.

A. Erdem Sözeri’nin Hikâye Mektupları’nın ardı arkası kesilmiyor. Yazı dizisinin bu bölümünde Tezadın Kıvılcımı, İç Konuşmalar ve Buruk Son tekniklerine temas ediliyor.

Emrah Eker, Yaşar Beçene, İbrahim Türkhan, Yusuf Dursun ve İbrahim Gökburun bu sayımızın şairleri.

Bereketli okumalar diliyoruz. Yeni sayılarda buluşmak ümidiyle.


İletişim:

info@yagmurdergisi.com.tr

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com