2008-08-24

"Tekne" dergisi


Tekne'den merhaba

15.sayı çıktı !.. Tekne geçtiğimiz günlerde yayınladığı 15. sayısıyla yolculuğunu sürdürüyor.

Tekne'nin kendine has çizgisiyle yerel yayıncılıkta özgün bir yer edindiğini söylemek mümkün. Dergilerin ömrünün pek de uzun olamadığı ülkemizde -hele de “taşra”da- bir yayının 15. sayıya ulaşması bile tek başına bir başarı olarak kabul edilebilir.

Tekne'nin çıkış amaçlarından biri de “okul dergiciliği”ne yeni bir soluk getirmekti. Her yıl birçok örneğini gördüğümüz ve eleştirdiğimiz okul dergilerinin de “dergi” olabileceğini, kalıcı bir değer taşıyabileceğini göstermek ve buna bir model oluşturmaktı. Gördüğümüz kimi örnekler bu konuda da dergimizin bir etkisinin var olduğunu gösteriyor. Ama gönlümüz istiyor ki bu model alma, sadece tasarımda kalmasın, içerikte de etkisini göstersin. Kazmalar ellere alınıp üzerine basılan bu bereketli topraklar bir arkeolog titizliğiyle kazılsın. Her il, her ilçe kendi kültür değerlerini ortaya koysun.

İşte biz 15 sayıdır böyle bir arkeolojik kazı içerisindeyiz. Şimdi de 16. sayı için kazmayı vuruyoruz. En kısa zamanda yeni sayımız da okurlarımıza ulaşacak.

İrtibat:
http://www.teknedergi.com

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com