2013-10-07

Her Yaştan Çocuklara Edebiyat Dergisi: BeyazBulut


2005 yılından beri internet ortamında yayın hayatını sürdüren BeyazBulut.com Çocuk Sitesi, 9. yıldönümünde okurlarının karşısına bir sürprizle çıktı: BeyazBulut Çocuk Edebiyatı Dergisi.

“Her yaştan çocuklara edebiyat dergisi” sloganıyla yola çıkan BeyazBulut’un ilk sayısı Ekim ayı başında raflarda yerini aldı. İki ayda bir yayımlanacak olan ve yayın yönetmenliğini Fatih Turanalp’in yaptığı dergide; BeyazBulut’un sevilen yazar ve çizerleri Vural Kaya, Rabia Gülcan Kardaş, Mustafa Ökkeş Evren, Nesibe Şahin, Zeynep Şahin, Fatma Çağdaş Börekci, Beyza Nur Demirci, Sümeyra Turanalp, Fatih Turanalp, Elif Nur Can ve Dilek Gülcemal’in yanı sıra Bülent Ata, Musa Mert, Elif Konar Özkan, Sevgi İçigen, M. Ahmet Demir, Özlem Yüce ve Mahmut Arlı gibi yeni isimler de yazı ve çizimleriyle dergiye renk katıyorlar.

Çocuk edebiyatı dergiciliği alanında önemli bir boşluğu doldurmaya talip olan BeyazBulut dergisi, modern dünyanın görsellik albenisi ve yüzeysellik handikaplarıyla örülü bir çevreye hapsettiği günümüz çocuğunun değerler ve duyarlılıklar etrafında iyi yetişmelerine katkıda bulunmayı ve çocukları okumayla ve kitapla buluşturmayı hedefliyor. Dil ve edebiyat duyarlılığı taşıyan ve pedagojik bilgiyle hareket eden uzman bir ekibin hazırladığı BeyazBulut dergisinde öykü, masal, şiir, deneme gibi türlerde özgün yazılar ve birbirinden renkli çizimler yer alıyor. Ayrıca dünya edebiyatından örnekler, söyleşiler, çocuk edebiyatı dünyasından haberler, kitap tanıtımları gibi bölümler de BeyazBulut okuyucularını bekliyor.

Öznesi çocuk olan BeyazBulut dergisi, çocukları; düşündüren, güldüren, merak dolu bir okuma serüvenine çağırıyor.

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com