2013-10-23

Dergiler okurlarıyla buluştu


Türkiye Dergi Editörleri ve Yayın Yönetmenleri Birliği (TÜRDEB) tarafından bu yıl 4.sü düzenlenen Türkiye Dergi Fuarı dergi severlere kapılarını açtı. Tarihi Sirkeci Tren Garı’nda gerçekleşen dergi fuarına kültür, sanat, ilim, aile, çocuk, sağlık, mizah, düşünce ve tasavvuf gii bir çok alanda yayın yapan yüz yirmi kadar dergi katıldı. Dergi fuarının açılışına Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaçalin, İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Uslu, Yazar Abdullah Yıldız, Yayıncılar, Editörler, STK Temsilciler ve çok sayıda kültür sanat erbabı katıldı.

TÜRDEB’in oluşumundan bu yana emektarı olduklarını belirten TÜRDEB Başkanı Muharrem Baykul, Türkiye Dergi Fuarı ile birlikte dergicilikle hemhal olanların yılda bir kez de olsa bir araya gelmelerini, irtibatlarının güçlenmesini sağlamaya çalıştıklarını ifade etti. Birçok derginin ve yazarlarının da buluştuğu bu fuarın desteklenerek devam ettirilmesi gerektiğini söyleyen Baykul dergiciliğin bir kültür olduğunu ve özellikle gençler arasında bu kültürün yaygınlaşması gerektiğinin önemine değindi.

Dergi fuarına ev sahipliği yapan Sirkeci Tren Garı Müdürü Tayfun Akbulut ise böylesi bir kültür şölenine bir kez daha ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Akbulut fuar ziyaretçilerinin İstanbul Demiryolu Müzesini de ziyaret edebileceklerini belirtti. Türkiye Dergi Fuarı’na desteklerini her zaman hissettiren İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü adına konuşan Mustafa Uslu ise dergicilikle uğraşan insanların yaşlanmadığını belirterek bu fuarın örnek ve öncü olması gerektiğini söyledi.


Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaçalin ise kurum olarak bu fuara katılmaktan mutluluk duyduğunu, yeni heyecanlarla hazırlanan dergiciliğin zor ama keyif verici olduğunu ifade etti.

Yazar Abdullah Yıldız ise Onur Konuğu dergi olan Altınoluk Dergisi ve editörü Ahmet Taşgetiren üzerine konuştu.

Abdullah Yıldız’dan sonra Altınoluk Dergisinin Sahibi Abdullah Sert Bey TÜRDEB’e kadirşinaslıklarından dolayı teşekkür etti. 30 yıla yakın bir süredir Altınoluk Dergisini çıkardıklarını, Cağaloğlu’nda emek verdiklerini, dergilerinin güzel işler yapmasında Ahmet Taşgetiren’in büyük gayretlerinin olduğunu ifade etti. Protokol konuklarının kurdela kesmesi ile fuar açıldı.

Başakşehir Belediyesi, Zeytinburnu Belediyesi ve TCDD’nin katkıları ile düzenlenen 4. Türkiye Dergi Fuarı paneller, söyleşiler ve imza günleri gibi etkinlikleriyle 27 Ekim Pazar gününe kadar 10.00 ile 20.00 arasında Sirkeci Tren Garı’nda ziyaret edilebilecek.



Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com