2013-10-13

Dergi günleri başlıyor


  Birbirinden farklı tarz ve yaklaşımlara sahip kültür, sanat, ilim, çocuk, tasavvuf, kadın, düşünce ve edebiyat dergilerinin editörlerinin kurdukları Türkiye Dergi Editörleri ve  Yayın Yönetmenleri Birliği beş yıldır gerçekleştirdikleri aylık toplantıların meyvesi olarak 4 yıldır TÜRKİYE DERGİ GÜNLERİ adında bir dergi günleri düzenliyor.
  Türkiye Dergi Editörleri ve  Yayın Yönetmenleri Birliği tarafından 4. Dergi Fuarı için düzenlenen mutad istişare toplantısı sonucunda şu açıklama yapıldı:
   ‘Artık bir Dergi Günlerimiz var diyoruz. Tüm kültür, sanat, ilim kitap, düşünce ve dergi dostlarına diyoruz ki dergi fuarı haftasında kimseye söz vermeyin! Sizi düşünce, kültür ve hikmet şölenine bekliyoruz.
  Bilmiyoruz belirtmeye gerek var mı; okumak, düşünmek ve anlamak için dergilerin ateşleyici, harekete geçiren yazılarına ne kadar çok ihtiyaç olduğunu?
   Bilmiyoruz belirtmeye gerek var mı; birçok şair, yazar, gazeteci ve fikir adamının bir zamanlar farkına varılmayan önemli/değerli dergilerinde yazan kişiler olduğunu ? 
   İdealinizde yeni Mehmet Akif Ersoylar, yeni Necip Fazıllar, Sezai Karakoçlar, Cahit Zarifoğulları, İkballer, Hasan el Bennalar, varsa onların yollarından beslenerek yazmaya çalışanlarla buluşmaya bekliyoruz.
  Bir topluluğun güzel yarınları için yatırım yapmada kazançlı çıkanlar hep okumaya, ilme, sanata, ahlaka önem veren ve bunların HÜR KALESİ OLAN, hürlüğün yuvası olan dergilere ve dergilerde yazılanlara kulak verenler olmuştur.
 Tarihi Sirkeci Tren Garında 23-27 Ekim 2013 tarihlerinde Türkiye Dergi Fuarının 4.sü düzenleniyor. Önceki fuarlarda kullandığımız alanın 3-4 katı bir alanda fuarımızı gerçekleştireceğiz.
   Önceki yıllarda 55, 98 ve 88 dergi katılmıştı bu fuara. Bu sene Türkiye'de ilk defa yüzü aşkın derginin katılacağı, yazar okuyucu buluşmalarının gerçekleşeceği, panel ve söyleşilerin yapılacağı 4.Türkiye Dergi Fuarına tüm kültür, sanat, kitap ve dergi dostlarını bekliyoruz.
  Bu sene fuara okullardan da yoğun ilgi bekleniyor. Fuara özellikle ortaokul ve liselerden yayın ve iletişim klübü ile kütüphane klübü öğrencileri ile, kitap ve dergisever öğrencilerinin katılması bekleniyor.
 Bayramdan sonraki çarşamba başlayacak olan "HÜR TEFEKKÜRÜN  KALELERİ" DERGİLER FUARINA gelecekleri çok güzel bir ortam bekliyor. Farklı üslup ve tarzlara, yaklaşımlara sahip bir çok derginin bir arada bulunduğu bir muhteşem bir atmosfer. 
  TÜRDEB 4.Dergi Fuarı koordinatörü Murat Ayar Dergi Günleri onur konuğu ve diğer ayrıntılar hakkında ise şu açıklamada bulundu: ‘Dergi Fuarımızda bir dergimiz Onur Konuğu olacak. Geçen yıl 25 yılı aşkın bir süredir büyük fedakarlıklara hayatını sürdüren Yediiklim Dergisi ve başından beri yayın yönetmeni olan Ali Haydar Haksal onur konuğumuz idi. Bu yılki konuğumuzu fuar açılmadan önceki basın bültenimizde açıklayacağız. Açılışımızda Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, TCDD Genel Müdürümüzü ve bir çok değerli kültür adamımız olacak inşallah.Tarihi Sirkeci Garında  23 Ekim çarşamba günü saat 12.00 yapılacak açılışla aşlayacak olan dergi günleri 27 Ekim 2013 tarihine kadar 10.00-20.00 saatleri arası açık kalacak. TCDD, Başakşehir, Zeytinburnu ve Kültür AŞ'nin lojistik katkıları sonucu gerçekleşen bu yılki dergi  günleri organizasyonunu TÜRDEB kurucularından Yazar Asım Gültekin,  Kurani Hayat Dergisi Editörü Muharem Baykul , Haksöz Dergisi editörü Murat Ayar ve eğitimci yazar Mahmut Balcı, Vuslat Dergisi editörü Ziya Gündüz, yürütmekte. 
  Sizi düşünce, kültür ve hikmet şölenine, Türkiye'nin görünmeyen gücü dergilerin temsilcilerinin bu büyük buluşmasına bekliyoruz.’

İletişim: 

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com