2013-01-31

'Yordam’ dergisinin 16. yürüyüşü


yordam_16_kapakYordam dergisinin 16. sayısı raflarda yerini almaya başladı.
Bu sayı kapağına 1963 yılında Güney Vietnam’daki baskıcı rejimi protesto etmek için kendini yakan Thich Quang Duc’u taşıyan Yordam yine düşünce yazıları, şiirler ve öykülerden oluşuyor.
Yordam, bu sayı başlayan “Mesleklerin Şair ve Yazarlara Ettikleri” soruşturmasında Cihat Duman’ın görüşlerine yer vermiş. Dergi Cihat Duman’ın “Avukatlık Mesleğimin Şiirine Tesiri” başlıklı yazısı ile açılıyor. Bu sayı öne çıkan bir başka yazı ise Cemile Özkan’ın kaleme aldığı “Türkiye İslamcısının Sancaktarı” isimli yazı. Cemile Özkan “A. Jolie in, A. Müftüoğlu out” diyerek Sancaktar dergisinin tanıtım sayısını eleştiriyor. Kapağa taşınan diğer yazı Mine Uz’a ait. Mine Uz “Onlar Hala Ordalar ve Adalet İstiyorlar” yazısında Cumartesi Annelerini konu ediniyor.
Takip edenlerin yakında bildiği gibi şiire de ağırlık veren dergi Türkçeden Kürtçeye çevrilmiş ünlü şiirler de içeriyor. Derginin arka kapağında da Yusuf Ekinci’nin, Ah Muhsin Ünlü’nün bir şiirine nazire olarak yazdığı “Ah Uludere’de Ben de Olsaydım” şiiri yer alıyor.
Yordam’ın bu sayısında yer alan isimler şöyle: Ferci Amca, Esra Aydın, Arzu Babür, Ahmet Buluğtekin, Sadi Coşkun, Osman Çakar, Nûhat Deştî, Cihat Duman, Yusuf Ekinci, Görkem Evci, Erkan Karakiraz, Hülya Kurgan, Mehmet Ali Meriç, Cemile Özcan, Mehmet Sefa Özdemir, Hasan Özlen, Semuhi Sinanoğlu, Hüseyin Şahin, Rêbaz Şoreş, Bekir Türker, Mine Uz, Mehmet Zeybek.
Bu sayı ile beraber bundan böyle her sayıda farklı bir koordinatör olacağı da haber vermiş.
Dergi ile iletişime geçmek ve satış noktalarını öğrenmek için:
https://www.facebook.com/YordamDergisi
https://twitter.com/yordamdergisi
http://yordamdergisi.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com