2013-01-10

‘Türk Edebiyatı’ dergisi, 471


Türk Edebiyatı dergisi, Ocak-2013 tarihli 471. sayısıyla yürüyüşünü sürdürüyor.
Yeni yılın ilk sayısında, Burcu Yılmaz Çebin ve Deniz Depe’nin Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü profesörlerinden İbrahim Şahin’le yaptıkları röportaj yer alıyor. Röportajın başlığı: “Tanpınar’ın Geldiği Nokta Sentezin İmkansızlığıdır”
Funda Özsoy Erdoğan’ın Nazan Bekiroğlu’nun yeni romanı Nar Ağacı hakkındaki yazısı ve Nazan Bekiroğlu ile yapılan bir röportaj da dergide yer alıyor.
Sezai Coşkun’un İhsan Oktay Anar’ın son romanı hakkında bir değerlendirmesi, Prof. Dr. Mehmet Arslan’la yapılan bir söyleşi, İnci Enginün’ün “Sevgili Pepe” başlıklı kısa denemesi ve Mustafa Koç’un Dülgerzade Tekkesi’ni konu alan yazısı Türk Edebiyatı’nın bu sayısında yer alan dikkat çekici yazılardan sadece birkaçı…
Dergide ayrıca Neyzen Tevfik’in Mısır’da misafiri olduğu Mehmed Âkif hakkında 1950 yılında Vatan gazetesinde yayınladığı yazıya ve Necip Fazıl tarafından Nahit Sırrı Örik’e yazılmış iki mektuba da yer verilmiş.
Cengizhan Orakçı, Mehmet Aycı, Cafer Keklikçi, Cevdet Karal, Mehmet Yılmaz, Nazım Payam, Abdurrahman Hancıoğlu, Ahmettahsin Erdoğan, İsmail Aykanat, Mehmet Narlı, Serap Azra, Ziya Paşa Akyürek, Abdurrahman Şimşek, Mehmet Özdemir şiirleriyle; Recep Seyhan ve Deniz Özbeyli de hikâyeleriyle Türk Edebiyatı’nın bu sayısında yer alıyorlar.

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com