2012-06-11

Fikir dergisi 'İktibas'

Haziran 2012

İktibas dergisi haziran sayısında önemli bir dosya ile okuyucularına ulaşıyor: “Günlük Hayatlarıyla Müslümanlar

Dosya kapsamında “Müslümanlar olarak günlük hayatımızı nasıl buluyorsunuz?; Söylemlerimizle yaşam biçimimiz uyuşmakta mıdır?”; “Gerçek İslam’ın Peygamber (a.s) zamanında yaşandığını, o dönemin bir ‘asr-ı saadet’ olduğunu, sahabe neslinin bir daha tekerrür etmesinin mümkün olmayacağını düşünür müsünüz?”; “Müslümanlar fert, aile ve ümmet olarak pratik hayatta imrenilecek bir İslamî örneklik gösteremiyorlarsa, bunda ne gibi geçerli mazeretleri bulunmaktadır?”; “Günümüzde, ‘aradığım işte budur!’ dedirtecek bir Müslüman yaşantısı oluşturabilmek için neler önerirsiniz?” sorularına yanıt aranıyor.

Dosya çerçevesinde Atasoy Müftüoğlu, Metin Önal Mengüşoğlu, Doç. Dr. Mehmet Azimli, Prof. Dr. Zülfikar Durmuş, Semra Kürün Çekmegil, Mukaddes Özkan, Prof. Dr. Ömer Aydın, Doç. Dr. Halil Rahman Açar ve Ramazan Yazçiçek değerli görüşlerini okurlarıyla paylaşıyor.

Ortadoğu’da yaşanan tehlikeli yönelimlerin incelendiği Yorum bölümünde, Suriye’deki değişim ve dönüşüm sürecinin ideolojik ekseni açısından ve yeni kurulacak sistemin niteliği açısından değişim yaşayan diğer ülkelerden farklı olmadığı vurgulanıyor. Yorum’da, bölgeyle ilgili bir projenin varlığına ve bölge ülkelerinin her birinde yaşanan değişim ve dönüşüm süreçlerinde ortak bir “ideolojik eksen” olduğunun altı çiziliyor.

Murat Kirişci imzalı “Yeni Bir Dil Üzerine Mülahazalar” başlıklı bir değerlendirmenin de bulunduğu İktibas’ta yine Sanat-Edebiyat, Mektuplara Cevaplar ve Gündem bölümleri de zengin içerikleriyle dikkat çekiyor.

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com