2011-08-25

'Şehrâyin' dergisinin ilk sayısı çıktı

Türkiye Yazarlar Birliği Gaziantep Şubesi tarafından üç ayda bir hazırlanan Şehrâyin dergisinin ilk sayısı çıktı. Genel Yayın Yönetmenliğini gazeteci-yazar Ahmet Aslan’ın yaptığı derginin yayın koordinatörlüğünü Turan Gündüz, yazı işleri müdürlüğünü ise yazar Sabiha Doğan yapıyor. Kültür, düşünce ve edebiyat alanındaki özgün çalışmalara yer vermeyi hedefleyen dergi, her sayısında farklı bir kapak konusu ile okuyucularının karşısına çıkacak.

İLK KAPAK KONUSU: ŞEHİR VE HAYAT

Şehir ve Hayatın ilk kapak konusu olarak işlendiği dergide geçmişten günümüze kentlerin gelişimi, kent yaşamı ve kentlerin sosyal hayat üzerindeki etkileri inceleniyor. Tanınmış birçok yazarın kaleminden şehirlerin anlatıldığı, şehirlerin toplumsal gelişme içindeki rolleri ile farkında olmadan bireysel yaşamı derinden etkileyen gücü edebiyat ve kültür ekseninde değerlendiriliyor. Kent yaşamı içerisinde kaybolan kültürel ve sosyal yaşam ile kentin hızlı akışı içerisinde bireysel yaşamdan silinip giden değerlerin vurgulandığı yazılar, hayatın anlamını yeniden bulmaya çalışanlara için bir rehber niteliği taşıyor.

AHMET ÜMİT: GAZİANTEP’LE İLGİLİ BİR KİTAP YAZACAĞIM

Şehrayin Dergisi’nin ilk sayısında tarihçi Mustafa Armağan Gaziantep’te yaşadığı evi anlatırken, Ahmet Ümit’le yapılan söyleşiye de yer veriliyor. Ahmet Ümit’in “şiir gibi hissettiğim kent” diye adlandırdığı Gaziantep hakkında bir roman yazmaya hazırlandığı da yapılan söyleşi ile ortaya çıkıyor. Öte yandan Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı D.Mehmet Doğan “Şehir ve Kültür” yazısıyla şehir ve kültür ilişkisinin yeniden kurulması gerektiğini ifade ederken, Türkiye yazarlar Birliği Gaziantep Şube Başkanı Hanifi Akın ise ”Şehrin Hayatımıza Kattığı Anlam” adlı yazısında Gaziantepli önemli şahsiyetlerin çalışmaları hakkında yeni bilgiler sunuyor.

GAZİANTEP DEĞERLERİ ULUSAL ALANA TAŞINACAK

Şehrâyin Dergisi her sayısında farklı bir kapak konusunun yanında Gaziantep’e ait düşünce, kültür ve edebiyat değerlerini ulusal bir yayınla okuyucularıyla buluşturarak kültürel bir misyonun taşıyıcısı da olacak. Öncelikli olarak Gaziantep’te yaşayan yazarların yazılarına yer verilecek olan dergide ulusal alanda tanınmış yazarların yazılarına yer verilerek derginin etkisi artırılmaya çalışılacak. İlk sayısında “Şehir ve Hayat” konusuna yer veren derginin ikinci kapak konusu ise “Aynilik ve Farklılık” olacak.



Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com