2008-12-06

"Temrin" dergisinde Yahya Kemal

Aylık düşünce ve edebiyat dergisi Temrin, 2008 Aralık sayısını “Yahya Kemal Özel Sayısı” olarak yayımladı. Kısa bir süre önce yayın hayatına atılan Temrin dergisi, geçtiğimiz iki sayısında açtığı dosyalarla edebiyat dünyasının dikkatini çekmişti. 2008 yılının son sayısını Yahya Kemal’e ayıran dergi her ay düzenli olarak yayımlanıyor.Temrin dergisinin Yahya Kemal Özel Sayısında Prof. Dr. Bilal Kemikli ile yapılan röportaj dikkat çekiyor. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi olan Bilal Kemikli, Bektaşilik üzerine yaptığı çalışmalarıyla tanınıyor. Tasavvuf Edebiyatı Kürsüsü Başkanı olan Bilal Kemikli, Bektaşilik konusunu Yahya Kemal eksenli değerlendiriyor. “Yahya Kemal Bektaşi miydi? Hangi Bektaşi Tekkelerine devam etti? Şiirlerinde Bektaşiliğin izleri var mı? Şiirlerini hangi Bektaşi şeyhinin huzurunda okudu?” gibi soruların cevaplarının verildiği röportaj Yahya Kemal’i daha yakından tanımak isteyenlere ışık tutacak.

Derginin Yahya Kemal’e ayırdığı 8. Özel sayısında Kibar Ayaydın, Melek Altun, Mustafa Özçelik, Gülay Çil, Vedat Ali Tok, Hatice Eğilmez Kaya gibi isimler yer alıyor. Deneme, inceleme-araştırma yazılarıyla Aralık ayında okurun karşısına çıkan Temrin, bit yılını doldurmadan ilk özel sayısını yayımlamış oldu.

Yeni kalemleri edebiyatımıza kazandırmayı hedefleyerek yola çıkan dergide her ay yeni kalemlerin seviyeli yazılarını okumak mümkün. Ustalarla yeni kalemlerin bir arada yazı meşk ettiği dergi İstanbul merkezli ve ülke geneline dağılıyor.

İrtibat:
temrindergisi@gmail.com
www.temrindergisi.com

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com