2008-12-20

"Tasfiye" dergisi



Edebiyat Düşünce Dergisi Tasfiye’nin Aralık – Ocak 2008/09 tarihli 18. sayısı çıktı.

Tasfiye'nin bu sayısında Asım Öz, Guantanamo tutsaklarının yazdığı şiirler üzerinden "Bir Protesto Biçimi Olarak Şiir" başlıklı yazısında şiirin direnmenin dili oluşunu işliyor.

Emrah Tekin, "Başkan Bey Bir Daha Dönmeyecek" başlıklı hikâyesinde ideallerini siyaset sahnesine taşıyamayan yeni politikacıların trajedilerini anlatıyor.

Tasfiye'nin bu sayısı sinema yazıları bakımından oldukça zengin. Mustafa Kıyak "Filmlerde Taliban Gerçeği" başlıklı yazısında dört film üzerinden Taliban'a bakışı değerlendirirken Süleyman Ceran, "Spielberg'in 'Kartal Göz'ü" adlı yazısında teknolojiyle kuşatılıp gözlem altına alınan insanlığı irdeliyor.

Ahmet Örs, Ahmed Günbay Yıdız'ın son romanı "Kiralık Hayaller" üzerinden yazarı ve edebiyat anlayışını eleştirirken Enes Malikoğlu "Sağcı Bir Şiire Doğru (mu?)" başlıklı yazısında İslami çevrelerdeki şiirin rotasını sorguluyor.

Neşe Gürer'in "Çocukların Âhı", Emine Şimşek'in "Bahara Son Nüsha", Habil Sağlam'ın "Günlük" isimli anlatıları derginin diğer yazıları. Dergi sayfalarında bir de "Daimi Darbeci Erke Neo Kon" ile yapılmış röportaj var.

18. sayının şairleri ise "İsra" şiiriyle Sinan Ceran, "Baskın" şiiriyle Bünyamin Doğruer, ve "Korkak Matador" şiiriyle Habil Sağlam.

İrtibat:
www.tasfiyedergisi.com
tasfiyedergisi@gmail.com
0505 259 07 15

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com