2011-05-17

'Genç Bakış' dergisinin 16. sayısı çıktı.

Mayıs 2011

Remide-Yılmaz Atabek Anadolu Lisesi’nin yayın organı Genç Bakış dergisinin on altıncı sayısı çıktı.

Sekiz yıldır Niğde’nin eğitim ve kültür hayatında önemli bir yere sahip olan dergi, bu kez kapak konusu olarak son dönemlerin en çok konuşulan ve tartışılan kavramı aileyi “Son Kale Aile Düşmeden” başlığı altında ele aldı. Geniş çaplı bir araştırmayla hazırlanan bu sayıda, ailenin önemine ve korunması gerekliliğine değinildi.

Genç Bakış’ın başyazısında Okul Müdürü Hüseyin Koç “Aile ve Merhamet” isimli yazısı ile gündemi merhamet olan Kutlu Doğum Haftası ve aile kavramlarını birleştiriyor. Uğur Arıbaş “Son Kale Aile Düşmeden” başlıklı yazısı ile kapak konusunu işlemiş. Öğrenci İsmet Furkan Aydoğan ailesiyle birlikte gittiği ebru kursunda öğrendiklerini anlatıyor.

Niğde Sosyal Hizmetler İl Müdürü Şahin Mercan’la makamında yapılan görüşmenin notları okurlara aktarılıyor. Öğrenciler Salih Yıldız ve Yasin Arısoy Niğde’nin Perşembe Pazarı’nı gezerek izlenimlerini paylaşmışlar. Niğde’nin yetiştirdiği değerlerden Kemal Ümmi’yi Zekeriya Bolat anlatmış. Psikolog Ülkü Kural bu sayının misafir kalemi olurken veli köşesini Fatma Aybar yazmış.

Okulun mezunlarından Ankara Üniversitesi PDR Bölümü 1. sınıf öğrencisi Aysel Çavuş bu sayıya konuk olmuş. Öğrenciler birer cümle ile kendi ailelerine dair düşüncelerini ifade ediyorlar. Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu’nun 40 yıllık aile saadetinin sırları okurlarla paylaşılmış.

Öğrenci Salih Yıldız’ın “Gözyaşı” adlı güzel şiirine yer verilmiş. Miyase Özyürek, Dede Korkut’ta aile bağlarını anlatmış. Bu sayıda Erhan Eroğlu, Niğde Alaeddin Camiini farklı bir yönden ele almış. Cahit Zarifoğlu’nun “İşaret Çocukları” adlı şiirine yer verilmiş.

Üç yıldır arka arkaya Niğde’nin en kaliteli okulu seçilen Remide-Yılmaz Atabek Anadolu Lisesi’nin bu başarısı ifade edilmiş. Orta sayfada Çamardı ilçesindeki Totari Çayının nefis görüntüsüne yer veriliyor. Serbest Kürsü ve Mizah bölümleri derginin standart bölümleri olarak bu sayıda da yer bulmuş.“Okulumuzdan Haberler” kısmında ise okulun faaliyetleri anlatılmış.

Örnek gösterilen bir çizgide yoluna devam eden Genç Bakış dergisi, geniş okuyucu kitlesi ile birlikte konu seçimi, görsellik ve istikrarlı yayınları ile Niğde’de dergiciliğin marka isimleri arasındaki yerini koruyor. Remide-Yılmaz Atabek Anadolu Lisesi’nin 8 yılda 16 sayıya ulaşan dergisi Niğde içinde olduğu kadar dışında da büyük ilgi görüyor.


Uğur Arıbaş

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com