2011-05-15

Ay Vakti’nde Necip Fazıl Kısakürek

Sayı:128 Mayıs 2011

AY VAKTİ DERGİSİ ÜSTAD NECİP FAZIL’I ANLATIYOR

Nisan yağmurları yağdı.

Toprak berekete kavuştu.

Kardelenler toprağı yarıp boy verdi.

Baharın erguvanları kokularını etrafına saçtı.

Ay Vakti’nin toprağı Nisan yağmurlarıyla bereketlendi.

Ay Vakti 128. Sayısı ile okurun karşısına “Bahar Ey” diyerek giriş yapıyor. Üstad Necip Fazıl ağırlıklı olan sayıda usta kalemler bir araya gelerek Necip Fazıl’ı anlatıyor. A. Vahap Akbaş, “Necip Fazıl’ın Özlediği Nesil” diyerek Üstadın tasavvur ettiği gençliği, aksiyonu, aşkı, özlemi dile getiriyor.” Bir Tavır İnsanı Olarak Necip Fazıl” diyen Mustafa Özçelik, aksiyon ve sanatçı insanının nasıl bir tavır ve tutum sergilediğini kaleme alıyor.” Necip Fazıl’ı Anlarken” Recep Garip, üstadı yeniden anlamaya çağırıyor, onu düşünce, sanat ve aksiyon dünyamızda yeniden anlamamız gerektiğini vurguluyor. “Şiirimizin Vazgeçilmez Şairi: Necip Fazıl Kısakürek” Nurettin Durman, “Şair ne yaptığının yanı sıra, niçin ve nasıl yaptığının ilmine muhtaç ve üstün marifetinin sırrına müştak, bir tılsım ustasıdır.” diyen üstadın şairliğine vurgu yapan bir yazı kaleme alıyor.

Muzaffer Doğan’la yapılmış dolu dolu bir söyleşi yer alıyor Ay Vaktinde. “Üstad hayatın her alanına yön vermenin sancılarını çekti” diyerek üstadın dünyadaki, ülkemizdeki, edebiyatımızdaki mücadelesini anlatan söyleşiyi okurken Necip Fazıl’ı yeniden keşfe çıkıyorsunuz.

“Dulda'da Bir Adam” diyerek Şeref Akbaba, Ali Haydar Haksal’ın kitap ve mekanla olan bağını ve Erzurum’da yaşadıkları hatıralardan bahsediyor.

“Şehir ve Fetih” Enver Çakmak, şehirlerin gözdesi İstanbul’u, Fethi ve Fatihi anlatıyor.“Bilgi ve Ahlak İlişkisi” Prof Dr. Ömer Özden’in kaleme aldığı bir yazı. İnsanın bilgiyle ve ahlakla olan bağını derinlemesine anlatıyor. “Sinemanın Ozanı ve Yeni Dünya” Hüseyin Özdemir’in sinemayla ilgili seyredilmeye değer bir filmin ruha nasıl seslendiğinden dem vuruyor.

Şiirde; M.Ragıp Karcı ve Muhsin İlyas Subaşı naatlarıyla, Yavuz Ertürk, Okan Aksoy ve Nurten Can şiirleriyle yer alıyor.

Öyküde; Naz Ferniba ve Mehmet Erikli yazılarından bize bir buket sunuyor.

Deneme; Necmettin Evci, Reşit Güngör Kalkan ve Berrin Sönmez ruhundan yansıyanları bizimle paylaşıyor.

Ve son olarak Şiraze gönül fırtınasından kopan nameleriyle bizi baş başa bırakıyor.

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com