2011-05-25

'Az Edebiyat' dergisinin 10.sayısı çıktı

Değişen dünyanın dengelerine düşünürlerden, siyasetçilerden çok sanal alemin yön verdiği bir çağın tanıklığındaki düşünür sızıyla kaleme alınmış bir önsözle sayfalarını bize açıyor Az Edebiyat Dergisi'nin 10. sayısı.İçsel duyarlılık namına edebi bir hamle yaparak aslında bunca kavganın içinde hezimete uğramış kalemini işaret ederek "yenildik ey şair yazar cümle cemaat!" diyerek önsöze son noktayı koyuyor.

Az Edebiyat bu sayısıyla da yine kaliteden ödün vermeden ,kendini tekrarlamadan yeni bir çok isimle yoluna devam ediyor.Baharın yani şiir mevsiminin rüknününden midir? bol şiirli bir sayıyla karşı karşıyayız.Şairlerin ağrılarıyla en büyük devrimlerin gerçekleşeceğinin ümidini bulacağınız bir şiir şöleni sizi bekliyor."Vertigo " diyor Hüseyin Atlansoy,"Yolculuk Risalesi"yle Hayrettin Orhanoğlu,"Ayna Ayna" Berat Demirci,"Ali" İsmail Karakurt,""Re"mektupları dibace" Ali Sarı,"Dudağıma Konan Korku" Mustafa UÇURUM,"Kurtulmalıyız Belki de Taşınması Giderek Güçleşen Bu İncelikten"İsmail Bingöl,"Yedinci Kat"Mehmet RAYMAN,"Üç Soru İşareti"Emre ÇAKIR,"Baran" Sümeyye ŞEKER,"Günlere Sonnet"İlhan KEMAL,"Bir Gizli Koydu Yaşam" Neşe AKGÜNDÜZ TEKİN,dikkatleri üzerine toplayacak çarpıcılıkta "Reverans Matmazel:Siz Hangi Ümmettensiniz?"Nimet SARI,"Christmas eve" Münir ÇAKMAK,ve derginin son şiiri"Sonra Kuşlar Havalanır Gök Lekelenir"le Kemalettin BAL şiirlerini okuyucuya sunuyor.

Kendine has tarzıyla Hasan YURTOĞLU "Yeni Birşeycilik" diyerek keyifle okunası bir eleştiri sunuyor."Pörçük Meşkler" İsmail KARAKURT,"Türkülerin Söylediği Bursa" Hüseyin KAYA,"İdeoloji-Din ve Dinin İdeolojik Militanları" oldukça düşündürücü bir yazıyla İlhami ATMACA,M.Sait Türkoğlu'un inşirah veren kaleminden "Adam ve Gözyaşı ,kalbi hedefleyen bir sada ile Mehmet AYCI "Küp-Sırlı diyor.

Ayrıca Zeki BULDUK'la aklın ve deliliğin bilinmeyen mecralarında gezintiye çıkılmış keyifli bir söyleşi de yer alıyor.

Suat ACAR "Karun ve Solon ,Cansaran KIZILTAŞ "Saklı Anahtar ,Sümeyye ŞEKER "Martı Çağında Zaman,Gökhan SERTER "Kar Sesiyle Seslenen" ,Mustafa OĞUZ "Sır Adam",Hayrettin ORHANOĞLU "Alllah Ağrısı",İsmail KARAKURT "Bir Daracık Pencereden",Şahin TORUN "İçi Kendiyle Dolu Bir Şiirin Peşinde" yazılarıyla ilerleyen sayfalarda okuru iç dünyalarına davet ediyorlar.

Sayfalar arasında cici bici bir masalımız "Sündüs Kız" da İbrahim KALABALIK'ın kaleminden çıkıp yerine kurulmuş.Ve adet olduğu üzere Kemalettin BAL "ŞATHİYE " ile derginin bu sayısını nihayete erdiriyor.

AZ EDEBİYAT yine dopdolu bir sayıyla okurla buluşmaya hazır.

İyi okumalar diliyoruz.

Ayşe Bağca

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com