2011-04-24

'Yedi İklim' 253

Nisan 2011

Yedi İklim dergisi Nisan sayısıyla okurlarının karşısında. Geçtiğimiz üç aya sığdırdığı Ali Haydar Haksal Özel Sayısı ve Haydar Ergülen Dosyası ile özel sayı birikimine yenilikler ilave etti.

Yedi İklim, Nisan sayısının kapağına Behçet Necatigil, Judith Wright, Refik Halit Karay ve William Shakspeare’in fotoğraflarını taşıyor.

Dergi sayfalarını Kuzey Afrika’da cereyan eden olaylar üzerine kaleme alınan Batının Salyaları Akarken başlıklı yazıyla açıyor.

Süreğinde her zaman olduğu gibi şiirler var. Bu ay Ömer Erdem iki şiirle katkıda bulunuyor Yedi İklim’e. Kâmil Eşfak Berki, Zafer Acar, Nurettin Durman, Hüseyin Alemdar, Abdullah İlhan, Mehmet Ali Özkan, Mehmet Baş, Bilal Yavuz, Nedim Gökhan Aydın, Bekir Göl dergide şiirlerini okuyabileceğiniz diğer şairler.

Hasan Aycın çizgisiyle, Mustafa Cemil Efe hattıyla, Serap Ekizler yağlı boya çalışmasıyla ve Özden Aydın da ebrusuyla Yedi İklim’in bu sayısını zenginleştiriyorlar.

Nisan sayımızda bir hayli öykü var. Öykü severler bu ay öyküye doyacaklar. Kadir Tanır, Osman Koca, Fatma Rânâ Çerçi, İsmail Demirel, Yunus Emre Özsaray, Mustafa Oral, Ebru Ak, Emine Batar, Yıldırım Türk bu ay öykülerini okuyabileceğiniz öykücülerimiz. Yıldırım Türk’ün ilk kez bir öyküsünü yayınlıyoruz. Mustafa Oral ve Emine Batar Yedi İklim’de öykü yayınlamaya devam edecekler. İngilizceden yaptığı öykü çevirilerinden aşina olduğunuz Ebru Ak da, öyküler yayınlamaya devam edecek.

Bu ayın tek çevirisi Yavuz Demir’e ait. Demir kapağa da taşıdığımız Judith Wright’tın Efsane şiirini çevirdi.

Recep Seyhan yıllar önce Almanya’ya eğitim amacıyla yaptığı yolculuğu Augsburg Notları olarak yayınlamaya başladı.

Osman Bayraktar; Cemal Şakar ve Hüseyin Su’dan sonra bu ay Ramazan Dikmen öyküsü üzerine yazdı. Kadir Can Dilber, Necatigil’in Korku Çiçekleri şiirini inceliyor. Mustafa Cemil Efe hattatlarla ilgili yazılarına Karahisarî ile devam ediyor. Yakınlarda, Bir Şehri Sevmek adlı kitabına kavuşan Mehmet Kurtoğlu, düşüncelerini William Shakspeare üzerine yoğunlaştırmaya devam ediyor. Batı edebiyatıyla ilgili yaptığı bu değerli çalışmalarının da bir gün kitaplaşmasını temenni ediyoruz.

İsmail Demirel, 2010 Dergilerinde Öykü adını verdiği çalışmasının ilk bölümünü bu ay yayınlıyor. Demirel ilk bölümde Aşkar, Dergâh ve Yağmur dergilerindeki öykülere değinmiş. Çalışmanın devam edeceğini umuyoruz.

Yeni Okumalar-Değiniler bölümü bu ay da dopdolu. Bölümün ilk yazısı Mustafa Kirenci’ye ait. N.Ahmet Özalp’in kılı kırk yararcasına yaptığı çalışmalar sonucunda ortaya çıkan makalelerden oluşturduğu Okları Kırılmış Kirpi üzerine yazıyor Kirenci. Sonrasında İbrahim Coşkun; Ömer Say, Nermin Tenekeci, Güzide Ertürk, Nurettin Durman, Abdurrahman Arslan ve Ferit Edgü’nün kitapları üzerine kısa değerlendirmelerde bulunuyor. Bölümün son yazısında Âdem Polat, Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu üzerine bir değerlendirmede bulundu.

Hayırlı okumalar…

İrtibat:

0 216 399 19 14
0 216 352 49 77

yediiklim@yahoo.com
yediiklimeditor@yahoo.com

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com