2011-04-25

'Tomurcuk' dergisinin 16.sayısı yayımlandı

1994-1995 öğretim yılında açılan Rize Anadolu Öğretmen Lisesi, on beş yıldır yayımlanan dergisinin yeni sayınsı çıkardı. Her yıl, Öğretmen Okullarının Kuruluş Yılı olan 16 Mart günü törenlerine yetiştirilen Tomurcuk dergisi, zengin içeriğiyle okurlarına ulaştı. Öğretmen ve öğrencilerin yazılarıyla, okulla ilgili tanıtıcı fotoğraflardan oluşan Tomurcuk, renkli ve 48 sayfa olarak yayımlanıyor.

Okul müdürü Ali Kılıç yanında müdür yardımcıları Halil İbrahim Hacıoğlu, Ömer Cihan Özşahin ve Erdal Şahin de yazılarıyla dergide yer aldı. Öğrenci yazıları yanında farklı kişilerle yalpan mülakatların yayımladığı dergide bu yıl, Rize Üniversitesi Eğitim Fakültesi dekanı Ali Rıza Akdeniz’le yapılan bir mülakata yer verilmiş. Dekanla mülakatı okul öğrencilerinden Gülcihan Bakır yapmış. İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu ile Ozan Mert Alıcı ve Cemre Filizli adlı öğrenciler görüşmüş. Egemen Ufuk Yüksel, Erhan Sandıkçı, Muhammet Erdoğan ve Pınar Sümer, şiirleri yayımlanan öğrenciler. Tarih öğretmeni Sebahattin Bayrak, resim öğretmeni Nesrin Timurcioğlu ve müzik öğretmeni Funda Gümrükçü de yazılarıyla dergiye destek verenlerden. Öğretmen Okullarının 163. Kuruluş Yılı etkinliklerinde yayımlanan Tomurcuk dergisinde Atatürk, Ekrem Orhon ve Yunus Emre gibi isimlerle ilgili tanıtıcı bölümler de yer almış. Rize’yi tanıtma görevini de üstlenen ve sayıları iki yüz elliyi geçen Anadolu Öğretmen Lisesi okullarına her yıl düzenli olarak gönderilen Tomurcuk dergisinin 16 sayısında birbirinden güzel yazılar yer almış.

Hacer Yılmaz, Büşra Bayraktar, İrem Alemdar, Ali Eren Güven, Hacer Usta, Şeymanur Uzun, Hilâl Yılmaz, M.Ali Pınarbaş, Zeynep Öztürk, Fatmagül Düz, Gülşah Kömürcü, Özge Sarı, Şeyma Kartal, Ümit Banu Uzun, Seden Oğur, Serap Salman, Özge Akdemir, Hilâl Çukur, Neslihan Kasap, Ozan Lukumci, Selva Nur Enez, Bedrana Kambur, Ebru sarı, Tansu Topçu, Zahide Varlı, Kübra Şadoğlu, Büşra Sümeyye Bıyık, Ali Köseoğu, Kazım Cüce, Şule Sarı, Emine Taşpınar, Akibe Karahan, Enes Faruk Kasap ve Zeynep Tafralı, yazıları yayımlanan öğrenciler.

Ömer Cihan Özşahin

İletişim:
04642260723

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com