2010-06-29

Dört Mevsim Niğde’de Bahar var !

Niğde Belediyesi’nin şehrin sosyal, kültür, sanat ve edebiyat dokusuna katkı sağlamak için hazırladığı ‘Dört Mevsim Niğde’ isimli derginin ikinci sayısı çıktı.

Niğde’nin tarihi ve turistik değerlerinden, türküleri ve şivesi gibi folklorik öğelerine; tarihe mal olmuş ünlü portrelerin hayat hikâyelerinden Niğdeli şair ve yazarların şiir, yorum, araştırma ve inceleme gibi edebi eserlerini içeren Dört Mevsim Niğde üç aylık periyotlar halinde yayınlanmaya devam ediyor. Dört Mevsim Niğde 64 sayfadan oluşuyor.

Üçte ikilik bölümü Niğde’nin kültür, tarih, turizm ve edebiyat değerlerini içeriyor. Derginin son 12 sayfalık bölümünde ise Niğde Belediyesi’nin hizmetleri yer alıyor. Niğde Belediyesi derginin yanı sıra sadece belediyecilik hizmetleriyle ilgili olarak çıkarttığı aylık belediye bülteninin yayınına devam ediyor.

Derginin yazarları arasında H. İbrahim Tongur, Murat Soyak, Murat Akalın, Hayrullah Eraslan, Fatma Çınar, Uğur Arıbaş, Kibar Ayaydın, Harun Yardımcı, İsmail Özmel, Şinasi Yıldız, Muharrem Çifcibaşı,Fatih Kızılkaya yer alıyor. DefterK’nın çekirdek kadrosu dergiye önemli katkılarıyla dikkat çekiyor.

Hem Dört Mevsim Niğde hem de bültenin dağıtımını yapan Niğde Belediyesi, dağıtımı sadece Niğde içinde yapmıyor. 81 ile ulaşıyor!

Niğde’nin daha fazla tanınmasını; kültürel, sosyal, tarihi ve folklorik olarak sahip olduklarının Türkiye genelinde daha fazla bilinir kılınmasını hedefleyen Niğde Belediyesi Dört Mevsim Niğde dergisinin 81 ilin kurum ve bürokratlarına dağıtımını posta yoluyla yapıyor.

Dört Mevsim Niğde’ye internet üzerinden de ulaşmak mümkün. "Dört Mevsim Niğde" dergisinin ömrü uzun ve bereketli olsun. Nice güzelliklere...

H.Edip Tunç


İrtibat:
http://www.nigde.bel.tr/dergi.htm

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com