2010-06-28

"Dergâh" dergisi

"Dergâh" dergisi
Sayı: 244, Haziran 2010


Mustafa Kutlu yönetiminde yayın hayatına istikrarlı bir şekilde devam eden Dergâh dergisi, 244. sayısında da nitelikli çalışmalara ev sahipliği yapıyor.

İbrahim Tenekeci, Öktem Tepe, Rıdvan Sözener, Mustafa Akar, Reyyan Ağlamaz, Mehmet Tepe, Emel Özkan,Yusuf Genç ve Kenan Göçer bu sayının şairleri.

Suavi Kemal Yazgıç ile Yunus Emre Tozal 'derkenar' sütunlarına yazdı.Gülçin Durman ve Ümit S. Taşkesen hikâyeleri ile bu sayımıza katkıda bulundu.Furkan Çalışkan
"Modern Şiirin Kodları" yazı dizisine devam ediyor. Bu sayının 'orta sayfa sohbeti'ni İbrahim Tokel hazırladı. Gökhan Akçiçek ile yapılan konuşma şairin şiir dünyasını ve "çocuklar için şiir" konusunu enine-boyuna dile getiriyor.

Bilal Kemikli, "Sufî şairler"in şiire yaklaşımını örneklerle inceliyor.
Metin Tonbul, Haydar Ergülen'in şiirini ve bu şiirde ağırlık taşıyan "nar" metaforunu ele aldı.

Kâmil Yıldız, M. Kutlu'nun son kitabı "Tahir Sami Bey'in Özel Hayatı"ndan kalkarak günümüzde "mahrem olan" konusunu irdeliyor.

Ali Görkem Userin rahmetli mimar Turgut Cansever'in genel olarak "şehir ve mimari" özel olarak "Osmanlı şehri" konularına nasıl yaklaştığını araştırıyor.Efe Murad, Peyami Safa'yı merkeze alarak romanda "gerçeklik ve hakikat" ayrımını tartışıyor.
Adem Turan'ın "Mustafa Kara'nın Beş Vakti" başlıklı yazısını önemine binaen bir siteden iktibas ettik. Daha güzel sayılarda buluşmak umuduyla.

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com