2012-07-15

'Acemi' dergi


Temmuz-Eylül 2012

Zamanın yıpratıcı etkisine bir karşı çıkıştır yeniyi sevmek ve yitirdiklerimize karşı teselli edici bir umut ihtiyacıdır yeniyi özleyiş. İdeallerin başarılma özgüvenine açılan sihirli bir kapıdır her yeni başlangıç. Genelde tüm sanat branşları ve özelde ise bahis konumuz olan edebiyat sanatı; insanlar için yenileşmenin ve ruhsal olgunluğa ulaşabilmenin en değerli araçlarından biri olmuştur. Böylelikle bir öncekinde saklı kalmış güzellikleri yeni bir sayıda ulaşılabilir kılma etkisi, Acemi’nin 4. sayısıyla bir kez daha hayat bulmakta. O telaşlı, özverili ve içtenlikli çabaların sonucunda, Temmuz-Ağustos-Eylül aylarını kapsayan yaz dönemi sayımız bu defa da sizlerin okuma ve değerlendirmelerinize sunulmanın kıvancını taşıyor. Ne mutlu ki gerçekleşmesi özlenen bir projemizi sizlerle paylaşmamızın bu kez 4. buluşmasındayız.

Acemi kadrosu olarak bizler, hoşgörü ve disiplin dengesinin ihmal edilmeyişi ve daima; küstürmek değil, yeni kalemler kazanmak üzerine temellendirilmiş bir yayın politikası izleme kararlılığımızı sonuna kadar sürdürmek gayretinde olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Yaşadığımız zaman itibariyle Edebî yolculuğumuza katılan ve katılacak olanlarla daha verimli birlikteliklerimiz oluşmakta. Bir okul olma sözümüzün arkasında olduğumuzu unutulacak bir vaat olarak değil, her yeni sayımızla ortaya koyduğumuz icraatlarla ispat etmekteyiz. Acemi’ye gönderilen yazı ve şiir sayılarındaki artış ise bu samimi gayretlerimizin daha fazla ilgi ve takiple karşılık bulduğunun göstergesidir.

Bu sayımızda, sizler için sekiz şairimizin şiirleri yer aldı:

Ebru Tabiloğlu - Anka mevsimi, Emre Dal,- Siyah beyaz Gece, Enes Kolan - Kanayan, Hatice Eğilmez Kaya - Ölüm Var, Nurten Can - Deniz Kollarımda, Sertaç Gereç - Endülüs Hatırası, Tugay Kaban - Medlûl ve Ünsal Atasoy - Yoz adlı eserleriyle beğeni ve değerlendirmelerinize sunulmakta.

Nesir yazıların oluşturduğu bölümümüzde ise kitap sahibi yazarlarımızın, edebiyata yeni adım atmış ve yeteneklerini geliştirme yolunda ilerleyen kalem sahipleriyle aynı ortamı nasıl bir uyum içersinde paylaştıklarını rahatlıkla gözlemleyeceğiniz ve yazıları beğenerek okuyacağınız umudundayız. Bu kısımdaki yazarlarımızın isimleri de şöyledir:

Gülçin Pehlivan – Ebedi Halka, Nurcan Esen,- Yılanın Böylesi, Fatma Atıcı – Deniz, İnci, Hayret, sen ve Ben, Mehmet Ballı – Asıl Azarsa İşte Bal Böyle Kokar, Hatice Hande Kapan – Umudun Rengi Gri, Meltem Vatan Demirci – Akıl Karmaşası, Semrin Şahin – Bağnazın laneti, Sevgi Korkusuz – Gönlümdeki Nadideler, Tuba Hayriye – Garip Bir Gün Daha, Hanife Altun – Düş Hekimi, Nevin Akbulut- Kız Kulesinden Denize, Mustafa Bilgücü – İnsan Beta, Esranur Turan- Gözlerin Bir Kaşık Bal Olsa, Okan Yalvaç – Aşkın Diğer Adıyla Korkmak,Tugay Kaban – Yağmur Kahvehanesi, Cansaran Kızıltaş – İğde Kokusu, Müjdat Ustaoğlu – Onlar Hiç Ayrılmadı.

Yeni sayıda buluşmak dileğiyle iyi okumalar…

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com