2011-11-11

Yedi İklim dergisinin 260.sayısı


Kasım 2011

Cevdet Karal, Ali Haydar Haksal, Mehmet Aycı, Fatma Şengil Süzer, Habil Tecimen, Yeprem Türk, Ahmet Tokiş, Hüseyin Alemdar, Cafer Keklikçi, Muhsin İlyas Subaşı, Ali Sözer, Abdulkadir Akdemir, bu sayının şairleri.

Osman Koca, Emine Batar, Mihriban İnan Karatepe bu sayının hikâyecileri.

Derginin klasiği, Hasan Aycın çizgileri... Her sayı olduğu gibi bu sayıda da, Hasan Aycın’dan bir çizgi bulabileceksiniz.

Mustafa Kirenci, tanıdığı güzel insanları ve onların güzelliklerini anlatmaya devam ediyor.

Yakup Şafak Hoca, yeni bir makalesiyle aramızda: “Eski Bir Meşhurlar Listesinde Yer Alan İranlı Şairlere Dair”. Şafak Hoca, bu yazıyla tarihe ışık tutuyor.

Zafer Acar, genç şaire hitap etmeyi sürdürüyor: Gerçekten yazmasan çıldıracak mısın diye soruyor ve okuru edebiyat tarihi içinde bir yolculuğa çıkartarak kendi düşüncelerini aktarıyor.

Osman Serhat de, dergimizde yazan kimi genç şairler hakkında oynatıyor kalemini.

İbrahim Biricik, Tarık Buğra’nın ödüllü Yağmur Beklerken romanını sosyo-politik açıdan değerlendiriyor. Kendisinden bu yazıları sürdürmesini bekliyoruz.

Öykülerinden ve İngilizceden yaptığı öykü çevirilerinden aşina olduğunuz Ebru Ak, öyküler çevirmeye devam ediyor. Ak, bu sayımızda, George Mackay Brown’dan bir öykü çeviriyor.

Ali Haydar Haksal, Kazancakis’le ilgili yazısını bu sayı bitiriyor.

Öyküleriyle Yedi İklim’de görünen Mükerrem Mete, bu kez, Heidegger, Hölderlin ve imge üzerine yoğunlaşıyor.

Recep Seyhan’ın Ausgburg Notlarını yayımlamaya devam ediyoruz. Bu sayımızda notların yedinci bölümünü okuyacaksınız.

Yeprem Türk, Mehmet üzerine açılımlıyor düşüncelerini.

Mustafa Uçurum, sanal alem üzerine, onun yalan yüzünü yazıyor.

Yeni Okumalar-Değiniler bölümü bu ay da dopdolu İbrahim Coşkun geçen ayın dergilerini, Ali Büyükçapar, Nuhan Nebi Çam’ın ikinci öykü kitabını değerlendiriyor. Ekrem Cömert ise, Şehir Tiyatrolarının bu yılki oyunlarını haberleştiriyor. Hayırlı okumalar.

Bu vesileyle buradan abone kampanyamızı yeniden duyuralım. Yedi İklim’e bir yıl (12 sayı) abone olan okurlarımıza, eski sayılarımızdan 24 adet gönderilecektir. Derginin yıllık abone bedeli 75 liradır.



İrtibat:
0 216 352 49 77
yediiklim@yahoo.com
yediiklimeditor@yahoo.com
www.yedi-iklim.com

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com