2025-01-13

“GÜL AYDINLIĞI” EDEBİYAT, KÜLTÜR VE SANAT SAYFAMIZ YOLCULUĞUNA BAŞLADI !

  Edebiyat, insanın ruhunun derinliklerine işaret eden, ortak acılarda ve sevinçlerde buluşturan bir sanattır. Bu yönüyle edebiyatın içinde kelimenin tam anlamıyla insan vardır. Şiirlerde, hikâyelerde, romanlarda, denemelerde insanın türlü hâllerine şahitlik ederiz.

  Edebiyatın amacı sadece güzel kelimelerden bir dünya yaratmak değil, aynı zamanda duygusal, kültürel ve zihinsel dünyalara katkıda bulunmaktır. Okurken kendimizi bulduğumuz dizeler, anlam arayışımızda bize rehber olur. Şairlerin ve yazarların kaleminden dökülenler, bir yandan geçmişin izlerini sürerken diğer yandan geleceğe dair umutları yeşertir. Kendimizi tanımak, bulmak için edebiyat vazgeçilmez bir alandır. 

  "Gül Aydınlığı" sayfamızda edebiyata, kültüre ve sanata dair yazılarımız yer alacaktır. Hayatın içindeki ayrıntılar, hakikatler, incelikler, iyilikler, güzellikler dile gelecek.

   "Gül Aydınlığı" sayfamızda edebiyatımızın klasik metinlerine işaret edildiği kadar yeni, özgün edebî metinler de yayımlanacaktır.  

  "Gül Aydınlığı” edebiyat sayfamız hayatın karmaşıklığında bir nefes, bir durak olacak. Köklü edebiyatımızın bize sunduğu aydınlığa doğru birlikte yürüyeceğiz. Emek veren, destek veren cümle dostlara selam olsun.

   “Gül Aydınlığı” edebiyat sayfalarında buluşmak dileğiyle bereketli okumalar dileriz.


Murat Soyak


10 Ocak 2025


2025-01-04

AKPINAR EDEBİYAT DERGİSİNİN 109. YÜRÜYÜŞÜ

 

  Akpınar kültür, sanat ve edebiyat dergisi, 19 yıllık yayın geçmişiyle Türk edebiyatının ve kültür sanat dünyasının önemli köşe taşlarından biri olmaya devam ediyor. 109. sayısında da zengin içerikleriyle okuyucularını edebî bir yolculuğa davet ediyor.

    Bu sayıda, tarihî derinlik ve edebiyatın incelikleri bir araya geliyor. İnci Enginün’ün “Balıkesir Gazilerinden Hatıralar” başlıklı yazısı, Millî Mücadele döneminin unutulmaz kahramanlık hikâyelerini aktarıyor. Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'na dair etkileyici anılar, tarih meraklılarını bekliyor.

  Derginin bu sayısında Basri Gocul'un edebî kişiliği ve eserlerine adanan özel bir söyleşi yer alıyor. İsmail Özmel ve Murat Soyak’ın keyifli sohbeti, Türk edebiyatına kazandırılmış önemli bir destan olan "Türk Millî Destanı Oğuzlama"yı ve Basri Gocul’un sanatsal mirasını detaylı bir şekilde ele alıyor.

  Şiir sevenler içinse bu sayıda Bekir Oğuzbaşaran’ın “Hüzün Gazeli”, İsmail Özmel’in “Hastanede Bir Gün” ve “Dört Mevsim Ankara” şiirleri, Murat Soyak’ın “Yazgı” şiiri, Nurullah Özdemir’in “Ayrılık” ve “Issız Adam” şiirleri, İsmail Emre Özer’in “Aşkın Düşleri”şiiri, Cemal Karsavran’ın “Düşlere mi Kalır Hep Mutluluk” şiiri, Hamdi Oruç’un "Anne Resimleri" isimli şiiri yer alıyor. Her biri duygu dolu mısralarıyla edebi derinlik sunuyor. İzzet Irmak ve Şakir Musalli hikayeleri ile derginin bu sayısında yer alıyorlar. Adil İzci, dilin doğru ve etkili kullanımına dair yazılarına bu sayıda da devam ediyor. İsmail Sarıkaya’nın kaleme aldığı Necip Fazıl Kısakürek’in edebî ve fikrî yönünü analiz eden kapsamlı bir inceleme yazısı şairin değerini, büyüklüğünü bir kez daha gözler önüne seriyor.

    Akpınar edebiyat dergisinin bu sayısı yalnızca bir edebiyat şöleni sunmakla kalmıyor; aynı zamanda geçmişten günümüze kültürel zenginliklerimizin taşıyıcısı olma görevini de başarıyla yerine getiriyor.

   Akpınar edebiyat dergisi 109. sayısıyla güzel yürüyüşünü sürdürüyor. İyi okumalar dileriz.


Abdullah Birokur

 

Aralık 2024

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com