2013-11-10

'Dört Mevsim Niğde' şehir ve kültür dergisi

Yine bir sonbahar, yine ıslak şehir ve yine boş sokaklar... Yine kuru yapraklar dökülecek ağaçlardan. Umutlar yeni baharı bekleyecek. 
Şehre sonbahar geldi.

Bir şiirle karşılanır, bir hüzünle konuk edilir, bir masalla uğurlanır sonbahar. Sonbahar, ayak izlerinizi belli etmeden sessizce yürüdüğünüz mevsimin adıdır. Gelen hazandır, hüzündür; yalnızlaştırır.

Kıyıda köşede kalan siyah beyaz fotoğraflarımıza bakıp geçmiş hayatlarımızı özlemek en çok bu mevsimde yakışacak bizlere. Sonbahar son bakıştır.

Güneşin solan yüzünü izletirken içinize hiç olmadığı kadar veda sözcükleri doldurur. Sonbahar belli ki bir hatırlatıştır. Yere düşen her yaprak, kuruyan her ağaç aslında hep kaçtığınız, ama kaçtıkça yaklaştığınız “o” son günün en büyük tanığı ve en büyük habercisidir.

Yine bir hazan ve hüzün mevsiminde geldi elinize Dört Mevsim Niğde. Onca yılın emeği ve birikimiyle… Şehir ve kültür dergilerinin yitip gittiği memlekette yoluna devam eden dergimiz Niğde’yi ve hayatı farklı pencerelerden görmeye devam ediyor.

Dergimizin son sayısında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Hep birlikte nice sonbaharları güzelliklerle kucaklamak dileğiyle…

Gökhan Demircioğlu

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com