2013-06-13

Yeni dergi: V a r a k a



Malatya’da, iki ayda bir yayınlanacak olan varaka “yan yana gelmemiş sözcükler var daha” alt başlığıyla yayın hayatına merhaba dedi. Editörlüğünü Mikâil Söylemez’in yaptığı varaka,  1 Hazirandan itibaren ilksayısıyla raflardaki yerini alacak. Sayfalarında, şiir, eleştiri, öykü, günlük gibi edebi türlerin yansıra,  fotoğraf ve çizime de yer veren varaka, dopdolu bir sayıyla okurlarını selamlıyor.

varaka’nın ilk sayısına şiirleriyle katılan şairler;

Fatma Şengil Süzer: Girip Suyun Altına, İsmail Söylemez: Kavil Üzre Göçük Ruhlar Risalesi Minare Sükutu,  Bünyamin Gülbay: Balçık Kokulu Samanlı Ev, Murat Ekinci: Eksilmek, Usame Söylemez: Yağmuruyla Eşdeğer, Bilal Güngör: Bestesini Yaptığımız Bir Şiirdir Aslında

İsmail Söylemez,  Sohrab-ı Sipihri’denbir şiir [Diriliş] çevirerek katkıda bulunmuş bu sayıya. Şaban Ekinci ve Mikâil Söylemez bu ilk sayıya birer değiniyle katılırken, Rüçhan T. Gece Yürüyüşleri adlı öyküsüyle, Ahmet Şuayb Aydın da günlükleriyle yer alıyor.

Ayrıca, Hamid Süha Hotar, Özer Girgin ve  Yahya Güngör de, fotoğraf ve çizimleriyle bu ilk sayıya katılan diğer isimler.

İçeriği, ebatı, dizgi ve tasarımıyla, kaliteli bir dergi olacağa benziyor v a r a k a. Ne diyelim, ömrü bereketli olur inşallah.


İletişim: 
varakadergisi@gmail.com

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com