2011-03-20

'Yedi İklim' dergisi, 252

Yedi İklim dergisi Mart 2011 tarihli 252. sayısıyla yeniden merhaba diyor okuyuculara…

Yedi İklim bu ay özel bir dosya hazırladı Nar şairi Haydar Ergülen’e. Dosya, şairle Zafer Acar’ın yaptığı kapsamlı bir söyleşiyle açılıyor. Zafer Acar, Mehmet Özger, Bahtiyar Aslan, Yeprem Türk ve Aykut Nasip Kelebek’in şairin dünyasına eğilen yazılar bulunuyor dosyada. Haydar Ergülen’in “Ara Şiirler” adını taşıyan çok kısa şiirlerini de Yedi İklim’in açılış sayfaları olan şiir bölümünde okuyabilirsiniz. Mustafa Cemil Efe'nin separatörlerinin dosyaya renk kattığını söyleyebiliriz. Zafer Acar’ın özverili çalışmaları sonucunda oluşan bu dosyanın okuyucu için bereketli olacağını düşünüyoruz.

Dosyanın dışında önemli bir gelişme de, Kâmil Eşfak Berki’den… Berki uzun zaman sonra yeni bir şiiriyle okurun karşısında: “Kuş”. Bu şiiri şimdiden bir kenara not etmenizi salık veriyoruz.
Yedi İklim’in şiir bölümünde şiirlerini okuyabileceğiniz şairlerimiz ise şunlar: Muhsin İlyas Subaşı, Fatma Şengül Süzer, Yeprem Türk, Süleyman Unutmaz

Dosyanın bir hayli yer kaplamasından dolayı bu sayıda fazla öyküye yer veremiyoruz. Bu sayıda öykülerini okuyabileceğiniz öykücülerimiz ise şunlar: Kadir Tanır ve Habil Tecimen

Bu sayıda Sezai Coşkun’un Sezai Karakoç şiiri üzerine bir yazısı bekliyor okuyucuyu. “Sezai Karakoç Şiirinin Kaynaklarından Kuran-ı Kerim” adına taşıyan çalışmanın, alanında bir ilk çalışma olduğunu belirtelim.

Geçtiğimiz ay ikinci kitabı Yol Hakkı’nı yayımlatan Osman Bayraktar, Hüseyin Su öyküleri üzerine oylumlu bir yazıyla yer alıyor, bu sayıda.

Kütüphaneci Erol Yılmaz ise, kütüphaneler ve derlemek üzerine yazdığı oylumlu bir yazıyla katılıyor Yedi İklim’e.

Mustafa Cemil Efe her zamanki gibi bu sayıda da bir hattatı tanıyor. Doğuştan sağ tarafı felçli olan, sol el ile yazan ve bu yüzden Yesârî diye anılan Mehmed Esad Efendi’yi anlatıyor. Hacı Selim Ağa Kütüphanesi’nin kitabesini yazan Yesârî’ye dair güzel bir çalışma…

Yedi İklim’in görselleri bu sayı arttı. Dosyada yer alan Haydar Ergülen fotoğraflarının dışında, dergimizin klasiği Hasan Aycın’ın çizgisi, Mustafa Cemil Efe’nin hüsn-i hattı, Serap Ekizler’in bir deseninin yanında, bu sayıyla Yedi İklim’e ilk kez bir ürün veren Özden Aydın’ın bir ebrusu sayının görselleri arasında. Böylece klasik sanatlarımız üzerine daha fazla ürün yayınlamış ve okurlarımıza ulaştırmış oluyoruz. Nasip olursa, Özden Aydın ebrularını yayımlatmaya devam edecek.

Yeni okumalar ve değiniler bölümü de bu ay gayet renkli…

Kâmil Eşfak Berki bir gazete manşetinden yola çıkarak üzerimize uyku tohumu serpildiğini söylüyor. Yunus Emre Özsaray, Hece’nin Rasim Özdenören Özel Sayısı’ndaki Cemal Şakar'ın yazısından yola çıkarak itirazlarını dillendiriyor. Yeprem Türk 'klasik olmak' üzerine düşünüyor. İsmail Demirel, Yılmaz Yılmaz’ın kitabı üzerine eleştiriler getiriyor. İbrahim Coşkun Türk Edebiyatı dergisinin iki sayısına, Osman Bayraktar'ın Yol Hakkı kitabına ve Mukadder Gemici'nin Asla Pes Etme adlı hikâye kitabına değiniyor.
Hayırlı okumalar.

İrtibat:
0 216 399 19 14
0 216 352 49 77
yediiklim@yahoo.com
yediiklimeditor@yahoo.com

Hiç yorum yok:

E-POSTA GRUBU

Dergi~lik e-posta
dergilik@googlegroups.com